Vi tar oss till den spanska solkusten och kikar lite närmre på Malaga. Ett lag som blivit av med sina bästa spelare år efter år den senaste tiden, men ändå presterat bra. Lyckas laget återigen?

malaga_200x200

Antal säsonger i La Liga: 35

Placering förra säsongen: 9:a i La Liga

In: Albentosa (Derby), Juan Carlos (Braga), Duje Cop (Cagliari), Espinho (Ludogorets), Charles (Celta Vigo), Tighadouini (Breda)

Ut: Portillo (Betis), Alberto (Liverpool), Guerra (Cardiff), Juanmi (Southampton), Anderson (oklart), Rescaldani (Puebla), Sanchez (Panathinaikos), Samu Garcia (Villarreal), Samu Castillejo (Villarreal)

Kommentar:

Malaga tappade flera nyckelspelare inför förra säsongen och gjorde ändå en hyfsad säsong som slutade med en 9:e plats. Återigen har laget tappat flera nyckelspelare och jag tror inte det blir topp 10 i år.

Det är inga klasspelare som tillkommit i truppen där de starkaste namnen känns som Albentosa och Charles. Sedan är det en del ganska oprövade spelare som kommit in och det är svårt att veta vart dessa står. Viktigt att laget fick behålla Nordin Amrabat, en spelare som får dra ett tungt lass i år.

Listan på spelare som lämnat innehåller en del tunga namn. Ynglingen Castillejo blommade ut ordentligt förra säsongen och han kommer saknas i det offensiva spelet. Även Samu Garcia och Juanmi är tunga avbräck framåt. Malaga har dock fått behålla de flesta försvarsspelarna och den lagdelen blir viktigast för laget i år.

/e@sy