Levante var inget lag som jag höll särskilt högt för två säsonger sedan, då laget spelade en otroligt defensiv fotboll under tränare Joaquin Caparros. Men nu för tiden är det mer anfallsfotboll i fokus och tråkiga Levante är inte alls särskilt tråkiga längre.

levante_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 11

Placering förra säsongen: 14:e i La Liga

In: Deyverson (Belenenses), Ruben (Almeria), Marti (Valladolid), Ghilas (Porto), Verza (Almeria), Jimenez (Alcorcon)

Ut: Pape Diop (oklart), Ivanschitz (Seattle), Barral (Al-Dahfra), Marino (Valladolid), Sissoko (Shanghai), Vyntra (oklart), Ramis (Eibar), Uche (oklart)

Kommentar:

Levante spelade betydligt mer offensivt under fjolårssäsongen och det var inte alls lika vägvinnande som att backa hem och spela handbollsförsvar. Laget slutade först på en 14:e plats förra säsongen, men det är en placering som jag tror laget kan toppa i år.

Kikar vi till spelare in så tycker jag att klubben gjort två kanonvärvningar i anfallare Ghilas samt mittfältaren Verza. Nabil Ghilas var en av de bättre spelarna i Cordoba förra säsongen och trots att han ser lite rund ut i kroppen så får man inte luras. Han brukar vara klinisk när lägen dyker upp och jag tycker det är en bra ersättare för David Barral. Verza var en nyckelspelare för Almeria under förra säsongen och det känns som han är på toppen av sin karriär just nu.

Spelare som lämnat är dock ingen trevlig läsning för folk som håller på Levante. Pape Diop och Sissoko erbjöd en tyngd på mittfältet som Levante var väldigt beroende av. Det har inte värvats in några spelare av den typen och det kan därför bli lite tunt på mitten. Barral pumpade in en hel del mål förra säsongen men som jag skrivit redan så tror jag att Ghilas är en fullgod ersättare. För att Levante ska kunna hamna på övre halvan krävs det att man hittar rätt i försvarsspelet, något som varit sisådär i träningsmatcherna mot bättre motstånd.

/e@sy