Nästa lag upp för rakning och jag tänkte att vi skulle ta en närmare titt på Las Palmas. Ölaget har många säsonger bakom sig i den spanska högstaligan, men det var nu 14 år sedan laget senast spelade La Liga. Lyckas man klamra sig kvar som nykomling?

laspalmas_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 32

Placering förra säsongen: 4:a i segundan (Till La Liga via playoff)

In: Antolin Alcaraz (Everton), Javi Varas (Valladolid), Bigas (Mallorca), Willian Jose (Zaragoza), Viera (Standard Leige), Araujo (Boca Juniors).

Ut: Ortuno (Zaragoza), Casto (Almeria), Guzman (Valladolid), Benja (Llagostera), Marcelo Silva (Valladolid), Del Pino (Huesca)

Kommentar:

Las Palmas tog sig till La Liga via playoff där laget var riktigt illa ute efter första mötet mot Zaragoza. Till slut handlade det om bortamålsregeln där Las Palmas alltså drog det längsta strået.

Kikar vi till spelare in hos Las Palmas så har det inte värvats allt för mycket, för vi ska tänka på att både Araujo samt Viera spelade i laget även förra säsongen. Skillnaden nu är att båda dessa inte är utlånade till Las Palmas och därför finns med på min lista. Två spelare som var viktiga att få behålla och speciellt då Araujo som var lagets skyttekung förra säsongen. Men samtidigt har Viera testat på La Liga tidigare där han inte riktigt höll måttet, i Araujos fall så blir detta det första testet i La Liga. Så det är två osäkra kort som är tänkt ska bära detta Las Palmas offensivt. Brassen Willian är ytterligare en intressant offensiv spelare som hämtats från Zaragoza, men även där ett oprövat kort.

Spelare ut är inte så mycket att snacka om tycker jag. Ortuno gjorde ingen braksucce när han lånades in förra säsongen och är ingen spelare som håller i högstaligan. Las Palmas har definitivt inte försvagats, men frågan är om laget blivit tillräckligt stärkta för att hålla sig kvar i La Liga. Jag tycker det känns otroligt tveksamt då spelarna som ska göra det framåt känns lite valpiga. För Las Palmas del gäller det att dessa spelare blommar ut rejält om laget ska klara sig kvar.

/e@sy