Granada gör sin femte raka säsong i La Liga och laget har verkligen levt på kanten de senaste säsongerna. Det var mycket nära att laget åkte ur förra säsongen, men en stark avslutning räddade ett nytt kontrakt. Inget snack om att Granada har massor av klasspelare i truppen, men det gäller att få ihop det som lag också.

granada_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 22

Placering förra säsongen: 17:e i La Liga

In: Lomban (Elche), Perez (Atletico), Fernandez (Porto), Ruiz (Valencia), Garcia (Racing), Lopes (Sporting Lissabon), Lopez (Udinese), Edgar (Almeria), Musavu-King (Caen), Krhin (Inter)

Ut: Murillo (Inter), Colunga (Brighton), Candeias (Benfica), Silvestre (Eibar), Perez (Malaga), Ortuno (Zaragoza), Lass (Rayo), Ariadne (Cadiz), Garrido (Cadiz), Nyom (Watford), Larsson (Gaziantepspor), Cala (Getafe), Machis (Huesca), Roberto (Lugo), Jona (Albacete), Yuste (Mallorca), Bougaidis (Panthrakikos), Josan (Alcorcon), Fatau (Almeria), Ramirez (Valladolid), Iturra (Udinese), Garcia (Cadiz), Buonanotte (AEK Aten)

Kommentar:

Som vanligt blir det stora förändringar i Granada och det beror på ägarna till klubben, familjen Pozzo, som även äger Udinese i Italien samt engelska Watford. Det är inte många spelare som har hjärta för klubben och det brukar spegla av sig på planen. Höga toppar och djupa dalar brukar kunna beskriva Granada ganska bra.

Kikar vi på spelare in tycker jag det är tre namn som sticker ut lite extra. Den tidigare barcelonaspelaren Lomban var en succé i Elche under fjolårssäsongen med flertalet mål som mittback. Han har redan nätat för sin nya klubb och kan bli en viktig pusselbit i mittlåset. En annan kanonvärvning klubben gjort tycker jag Edgar är, närmast från Almeria. En mycket löpstark herre som dessutom har en ganska fin teknik. Ryssen Krihn är ytterligare en fin värvning då han gjorde det bra i Cordoba förra säsongen. Med en säsong i La Liga innanför västan kan han ta ytterligare steg i år.

Listan för spelare ut är väldigt lång, men jag tycker ändå inte att det är många avbräck. Murillo och Nyom gjorde det bra under fjolårssäsongen och kommer saknas i defensiven. Även brunkaren Iturra är ett defensivt avbräck, även fast han sett bättre dagar. I övrigt tycker jag inte det är några förluster värda att nämnas.

Målskyttet var ett stort problem förra säsongen och man hoppas nu att El Arabi, som haft en strålande försäsong, ska lösen den biten. Men frågan är om hjärtat finns hos spelarna, annars kan det bli ytterligare en bedrövlig säsong.

/e@sy