Madridlaget Getafe har flertalet misslyckade säsonger i ryggen och var nära att åka ur förra säsongen. Elaka tungor påstår att laget inte skulle bli särskilt saknat i La Liga, då skaran fans inte är särskilt många. Men Getafe kan ha något på gång den här säsongen.

Getafe_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 12

Placering förra säsongen: 15:e i La Liga

In: Moi Gomez (Villarreal), Damian Suarez (Elche), Megyeri (Olympiakos), Medran (Real Madrid), Rodriguez (Elche), Mensah (Atletico), Cala (Granada), Velazquez (Atletico), Vergini (Sunderland)

Ut: Escudero (Sevilla), Valera (oklart), Castro (Perth), Arroyo (oklart), Jona (Veria), Codina (APOEL), Fredy (Equidad), Naldo (Sporting Lissabon), Baba (Sevilla)

Kommentar:

Getafe hade stora problem med målskyttet förra säsongen och sedan fanns det vissa spelare som såg otroligt mätta ut på planen. Laget har gjort en del mål på försäsongen och dessutom har det värvats in en del intressanta namn.

Kikar vi på spelare in är Moi Gomez och Medran två spelare med stor potential. Moi Gomez hämtas från Villarreal och Medran har hämtats från Real Madrid, där han var riktigt bra i b-laget förra säsongen. Två spelare som kan få sitt genombrott den här säsongen och det behövs för att få igång offensiven hos Getafe. Även Damian Suarez är en riktigt bra värvning, närmast från Elche. Jag tycker han var en av ligans bästa högerbackar förra säsongen och trodde att någon större klubb skulle slå till där.

Spelare ut tycker jag inte är några förluster alls. Diego Castro har gjort mycket bra för Getafe genom åren, men han har blivit gammal och är inte alls lika vass längre. Escudero försvinnner till Sevilla och det är en liten förlust, men samtidigt så går han att ersätta, så det är ingen fara på taket.

Jag tror det kan bli en trevlig säsong för Getafe och en topp 10 placering kan vänta om laget får igång sitt målskytte.

/e@sy