Espanyol står inför en svår uppgift den här säsongen då laget tappat flera nyckelspelare utan att ha plockat in några vettiga ersättare. Jag blir faktiskt inte helt överraskad om laget skulle få lämna högstaligan, även fast det är ett långskott.

espanyol_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 80

Placering förra säsongen: 10:a i La Liga

In: Hernan Perez (Villarreal), Burgui (Real Madrid), Alfonso (Girona), Parreno (Racing), Enzo Roco (O’Higgins), Bardi (Milan), Gomez (Girona), Thievy (Almeria), Fernandez (Rijeka)

Ut: Sergio Garcia (Al-Rayyan), Lucas Vazquez (Real Madrid), Kiko Casilla (Real Madrid), Colotto (oklart), Mattioni (oklart), Tejera (Gimnastic), Lanzarote (Asteras), Clerc (Girona), Stuani (Middlesbrough), Jairo (Girona), Moreno (PSV)

Kommentar:

Espanyol slutade 10:a förra säsongen och jag skulle bli otroligt överraskad om laget nosar på samma placering den här säsongen.

Om vi börjar med spelare som lämnat så är det inga dåliga herrar direkt. Målvakt Casilla försvann till Real Madrid, Sergio Garcia till Qatar, Stuani till England och Moreno till Holland. Fyra av lagets bästa spelare förra säsongen och det kommer märkas av, var så säkra. Casilla och Garcia är gigantiska avbräck för klubben.

Spelare in är ingenting som man lyfter på ögonbrynen över. Burgui är en mycket lovande herre från Real Madrid, men väldigt oprövad på den här nivån. Thievy hade en mycket bra säsong i Almeria förra säsongen, men är inte alls av samma kaliber som Sergio Garcia, som det är tänkt han ska ersätta. Kikar  vi till backsidan

Nej, det ser inte bra ut för Espanyol och detta kan sluta illa.

/e@sy