Deportivo La Coruna är ett lag som hade väldigt fina ligaplaceringar i början på 2000-talet, men säsongen 11/12 halkade laget ner i Segundan. Laget tog sig upp i La Liga säsongen efteråt för att återigen halka ner i Segundan. Men förra säsongen lyckades laget klamra sig kvar och nu siktar man uppåt i tabellen.

deportivo_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 44

Placering förra säsongen: 16:e i La Liga

In: Fajr (Elche), Mosquera (Elche), Luis Alberto (Liverpool), Saul (Racing), Cartabia (Valencia), Arribas (Sevilla), Cani (Villarreal), Navarro (Sevilla)

Ut: Salomao (Sporting), Canella (Sporting Gijon), Perez (PAOK), Farina (Benfica), Costa (Benfica), Lopez (Monaco), Rodriguez (Galatasaray), Lemos (Lugo), Cavaleiro (Monaco), Toche (Oviedo), Wilk (Zaragoza), Seoane (Ponferradina), Fernandez (Huesca), Cuenca (Bursaspor)

Kommentar:

Deportivo fick slita hårt för att klara sig kvar förra säsongen och även fast laget tappat många spelare så tycker jag att truppen ser starkare ut.

Under spelare in hittar vi många intressanta namn, bland annat Navarro och Arribas som ska stärka upp defensiven. Två spelare som fått begränsat med speltid i en väldigt bra klubb som Sevilla, i Depor går dessa förmodligen in som startspelare. Även offensiven ser mycket intressant ut med Cani, Cartabia, Alberto och Fajr som nyförvärv. Spelare som har väldigt mycket i sig, nu gäller det bara att få ut det på planen.

Många spelare som lämnat klubben, men jag tycker inte det finns så många som är värda att nämna. Lucas Perez var bra förra säsongen och det är ingen skräll att PAOK väljer att plocka tillbaka honom. Samma sak gäller portugisen Ivan Cavaleiro, där Benfica avslutade lånet och sålde honom vidare till Monaco. I övrigt tycker jag inte det är några större tapp hos Depor. Den evige talangen Cuenca stod mest och trampade på bollen och förstörde flytet i spelet, så det är nog bara bra att han lämnat.

Det ser bra ut för Deportivo och jag tror laget kan slåss om en topp 10 placering denna säsong.

/e@sy