Sista laget ut är Barcelona som vann det mesta som gick att vinna förra säsongen. Laget ser minst lika starka ut inför den här säsongen men är känsliga för skador framåt i planen när nu Pedro lämnat för Chelsea. Stort frågetecken för försvarsspelet på försäsongen dessutom.

barcelona_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: Alla (Aldrig åkt ur)

Placering förra säsongen: 1:a i La Liga

In: Turan (Atletico), Vidal (Sevilla), 

Ut: Xavi (Al sadd), Pedro (Chelsea), Montoya (Inter)

Kommentar:

Barcelona vann både ligan och Champions League förra säsongen och såg mycket starka ut. Lite blandade resultat på försäsongen och i nuläget har inte Barcelona någon jättebra bredd i truppen.

Kikar vi på spelare in till att börja med så är både Arda Turan och Aleix Vidal kanonvärvningar. Turan har visat sitt kunnande i Atletico under en längre period nu och Vidal är precis den spelare som Barcelona behöver på sin högerkant, då jag anser att Alves inte utnyttjar den yta han får till fullo. Men problemet för Barcelona är att dessa två herrar får spela matcher först i januari nästa år, då katalanerna har åkt på ett förbud för att värva.

Går vi vidare till spelare som lämnat är det inga tyngre namn, om man nu kan säga så om Xavi. Han har gjort otroligt mycket för klubben och kommer för alltid vara en kung bland fansen. Men allt har sitt slut och Xavi har kommit dit. Pedro tränade med Chelsea för första gången idag och var absolut ingen startspelare i Barcelona. Men blir det skador på Messi, Neymar eller Suarez så är Barcelona väldigt sårbara, då det inte finns några av Pedros kaliber på bänken.

För Barcelona gäller det att tuffa på fram till januari då Turan och Vidal kommer in och stärker upp truppen. Lyckas man med detta finns det bra chans till ett andra raka ligaguld.

/e@sy