Endast tre lag kvar att ta oss igenom och turen har kommit till Atletico Madrid. Laget har tappat ett par viktiga spelare från förra säsongen, men på papperet ser det bra ut och Diego Simone är en mästare på att få ut max av sitt lag.

atletico_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 78

Placering förra säsongen: 3:a i La Liga

In: Jackson (Porto), Luis (Chelsea), Savic (Fiorentina), Vietto (Villarreal), Carrasco (Monaco)

Ut: Arda Turan (Barcelona), Alderweireld (Tottenham), Miranda (Inter), Suarez (Fiorentina), Ansaldi (Zenit), Insua (Stuttgart), Manquillo (Marseille), Jimenez (Benfica), Mandzukic (Juventus)

Kommentar:

Atletico stod för en bra prestation förra säsongen som ligatrea, med tanke på att laget tappade sin stora anfallsstjärna Diego Costa. Andra spelare kliver fram säsong efter säsong och det kommer krävas även den här säsongen.

För kikar vi på spelare som lämnat finns det ett par herrar jag vill lyfta fram lite extra. Arda Turan har varit en av de bästa spelarna i Atletico under flera säsonger nu. Den kvicka turken har en utmärkt teknik och dessutom slet han väldigt hårt i det defensiva under Simeone. Men Turan har gjort sitt i Atleti då han kritat på för Barcelona. Sedan har vi även mittback Miranda som lämnat för Inter. Visst har Atleti ett par framtidsnamn på den positionen, men firma Godin/Miranda har varit enorma för laget de senaste säsongerna och det är ett litet frågetecken.

Om vi vänder på det och kollar på vad som värvats så hittar vi många intressanta namn. Luis var kanske ligans bästa vänsterback senast han var i Atleti och kan han hitta tillbaka till det spelet blir han en enorm tillgång, för den kanten var inte bra förra säsongen. Sedan har man värvat in Jackson och Vietto för att spetsa till anfallet, vilket är en bra mix. Jackson har varit framträdande under en längre period i Porto och har samlat på sig rutin. Vietto är ett framtidsnamn och kommer utvecklas enormt under sin landsman Simeone.

Atletico kanske inte känns lika tunga nu som tidigare säsonger, men det finns väldigt många klasspelare i det här laget. Nu tror jag inte man har något att sätta emot Barcelona/Real Madrid, men en tredjeplats känns mer än rimlig.

/e@sy