Tungt möte på Anoeta i afton då Sociedad och Villarreal drabbar samman i Copa del Rey. Två lag som gått riktigt bra inledningsvis på säsongen och utgången här känns oviss.

  • Match: Sociedad – Villarreal
  • Arena: Estadio Anoeta
  • Start: 19:30
  • Väder: Ingen direkt vind och väldigt liten risk för regn – runt 13 grader.

sociedadvillarreal

Real Sociedad hade inga större bekymmer att slå ut Algeciras i den förra omgången av cupen, där man avancerade efter sammanlagt 5-1. Man roterade en hel del i dessa möten och när man nu ställs mot lite tyngre motstånd så kommer man givetvis spetsa till startelvan lite. Truppen som är uttagen är väldigt stark och även fast man kommer rotera så har man en fin bredd i offensiven som kan prestera. Man är ett av de formstarkaste lagen i Spanien just nu och har plockat fem raka segrar i ligan.

Senaste i cupen:

Sociedad 4-0 Algeciras
Algeciras 1-1 Sociedad

Skador/avstängningar: Zurutuza, Granero, De la Bella, Ifrán, Estrada

Cupstatistik:

Hörnor för: 19 (9,5 per match)
Hörnor emot: 13 (6,5 per match)

Gula kort: 1
Röda kort: -

………………………………….

domaremallenco2

Domare: Undiano Mallenco

Ligastatistik:

Gula kort: 34 (4,25 per match)
Röda kort: -

Undiano Mallenco är utan tvekan den bästa domaren i Spanien och han är även flitigt anlitad utanför de spanska gränserna. Håller oftast en väldigt bra nivå i matcherna och brukar ge spelarna ett par muntliga varningar istället för att veva upp korten direkt. Jag tror det blir en ganska lugn afton på Anoeta och linan 4,5 kort hos bet365 känns det som vi kan kliva under. Ett annat intressant spel är inget kort innan minut 28, då Mallenco som sagt brukar prata en del innan han drar fram korten.

………………………………….

Villarreal ställdes mot lokalkonkurrenten Elche i förra omgången av cupen och lyckades krångla sig vidare med sammanlagt 3-2. Det var inga jätteprestationer man stod för i dessa matcher och det känns inte som den gula ubåten går in med liv och lem i den spanska cupen. Man vet av egen erfarenhet hur det kan slita på truppen med dessa cupäventyr och jag tror därför man kommer rotera en del i startelvan. Man har dessutom en riktigt viktig ligamatch i helgen som jag tror att man hellre lägger krutet på, då kommer nämligen Sociedad på besök till El Madrigal.

Senaste i cupen:

Elche 0-1 Villarreal
Villarreal 2-2 Elche

Skador/avstängningar: Íñiguez, Cani, Farinós, Dorado

Cupstatistik:

Hörnor för: 16 (8 per match)
Hörnor emot: 8 (4 per match)

Gula kort: 5
Röda kort: -


Svårtippad match på förhand detta då man inte har någon som helst aning om hur startelvorna kommer se ut. Känslan är ändå att Sociedad satsar lite mer på detta och man har även en större bredd i truppen enligt mig. Men kortspelen som jag tipsar om längre upp i texten tycker jag att man kan testa med en mindre insats.

Startelvorna släpps runt 18:30 och då kommer jag lägga mitt spel på twitter, som ni hittar HÄR.

Mitt tips: 2-1

/e@sy