Måndagsmatch i San Sebastian då Getafe besöker Real Sociedad på Anoeta. Två lag som inlett ligaspelet mycket tveksamt och det är därför väldigt viktiga poäng på spel här. Hemmalaget har den största pressen på sig och måste börja leverera trepoängare nu.

  • Match: Sociedad – Getafe
  • Plats: Anoeta (San Sebastian)
  • Matchstart: 20:45
  • Väder: Runt 20 grader och ingen risk för regn

sociedad_200x200

REAL SOCIEDAD

Tre senaste:

Espanyol 2-0 Sociedad
Sociedad 1-1 Valencia
Sevilla 1-0 Sociedad

Skador/avstängningar:

De la Bella (skadad)
Elustondo (skadad)

Statistik:

Gula kort: 14 (2 per match)
Röda kort: 0

Hörnor för: 57 (8,1 per match)
Hörnor emot: 38 (5,4 per match)

Kommentar:

Knackig start på säsongen som sagt och det märks verkligen att man saknar förra säsongens succéman Antoine Griezmann. Mycket ansvar vilar på axlarna hos Carlos Vela och man måste säga att mexikanen haft en blek öppning på säsongen med endast ett mål på kontot. Men hemma på Anoeta har Sociedad spelat bra och här har man även plockat fyra av sina fem poäng. Två riktigt starka matcher mot både Real Madrid (4-2) och Valencia (1-1), sedan förtjänade man ett bättre öde mot Almeria (1-2). Som ni ser ovan så skapar laget en hel del hörnor varje match och bet365 erbjuder 1,95 på Sociedad -3 (asian) när vi pratar hörnor. Helt klart ett tänkbart spel med tanke på att vi har Canales och Vela på en varsin kant.

—————————————————-

Domare: Perez Montero

Gula kort: 13 (4,3 per match)
Röda kort: 0

Kommentar:

Till skillnad från många andra domare i la liga så tycker jag att Perez Montero är helt ok. Han brukar hålla det på en hyfsad nivå och svävar sällan iväg med dessa kaosmatcher som vi ibland kan få se från Spanien. Runt fyra gula kort i snitt på sina tre matcher hittills, vilket är en låg siffra när vi kikar till resterande domare i la liga. Bet365 har lagt sin kortlina på 5,5 och det känns tveksamt om vi kliver över den tycker jag. Men å andra sidan så brukar det bli en hel del ”ostskivor” när dessa två lag möts.

—————————————————-

Getafe_200x200

GETAFE

Tre senaste:

Getafe 1-1 Cordoba
Getafe 1-0 Malaga
Espanyol 2-0 Getafe

Skador/avstängningar:

Álvaro Vázquez (skadad)
Arroyo (skadad)
Pedro Leon

Statistik:

Gula kort: 18 (2,6 per match)
Röda kort: 0

Hörnor för: 32 (4,6 per match)
Hörnor emot: 29 (4,1 per match)

Kommentar:

Getafe har inte haft någon smakstart på säsongen och står på en 14:e plats just nu med sju inspelade poäng. Det har varit lite turbulent i klubben på slutet då en av lagets stora stjärnor, Pedro Leon, gått ut och kritiserat klubben på twitter. Leon kan inte spela matcher just nu då det spanska fotbollsförbundet satt en budget hos samtliga lag, en budget som överskrids om man låter Pedro Leon registreras. Han är en tongivande spelare i anfallet och Getafe hade behövt honom just nu, man har nämligen bara mäktat med fyra mål framåt hittills. Noterbart hos Getafe är att man plockat samtliga av sina poäng på hemmagräs. På resande fot har man tre raka förluster och en målskillnad på 1-7. Man har även varit det klart sämre laget i samtliga av dessa tre matcher.


Sammanfattning:

Mycket pekar mot en hemmaseger här då Sociedad faktiskt spelat mycket bra på Anoeta inledningsvis på säsongen. Getafe har inget roligt bortafacit hittills och med avsaknad av en ordentlig målskytt i laget så borde man få det tufft i kväll. Carlos Vela kanske kliver fram och visar vilken klasspelare han faktiskt är? Mexikanen som målskytt betalar just nu fina 2,40 hos bet365.

Mitt tips: 3-0 (11,00 @ bet365)

/e@sy