Ännu en vecka med spansk cupfotboll och det är returmötet av kvartsfinalerna som kickar igång nu. Espanyol reser till den spanska huvudstaden och ska här försöka vända på ett 0-1 underläge från första mötet.

  • Match: Real Madrid – Espanyol
  • Arena: Santiago Bernabéu
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: Regn och runt sju grader

realmadridcasillas

Real Madrid inledde det här cupäventyret på ett litet tveksamt sätt när man spelade 0-0 på bortagräs mot Olimpic Xativa. Men man hade inga större bekymmer i returen och efter detta har det runnit på. Man har inte gjort överdrivit många mål framåt, men man har heller inte släppt till ett endaste mål på sina fem cupmatcher. Nu tycker jag inte man har något övermäktigt försvarsspel, men man har gjort det bra, samtidigt som Casillas kommit upp med en del svettiga räddningar.

Tre senaste i cupen:

Espanyol 0-1 Real Madrid
Osasuna 0-2 Real Madrid
Real Madrid 2-0 Osasuna

Skador/avstängningar/vilar: Bale, Khedira, Varane

Cupstatistik:

Hörnor för: 20 (4 per match)
Hörnor emot: 23 (4,6 per match)

Gula kort: 11 (2,2 per match)
Röda kort: 1

………………………………….

Domare: Fernando Teixeira Vitienes

domarefernandotexeira

Ligastatistik:

Gula kort: 63 (5,7 per match)
Röda kort: 5

Den yngre och lugnare brodern Teixeira Vitienes dömer alltså den här matchen, en domare som jag tycker är helt ok allt som oftast. Men han har haft en del vilda matcher på slutet där han bland annat vevat ut 13 gula och fyra röda kort på de två senaste ligamatcherna. Cupmatcher brukar inte vara särskilt heta och senast dessa lag drabbade samman så slutade det med tre gula kort. Men över 40,5 varningspoäng hos unibet känns ändå lite lockande till 1,90 och kan vara värt en liten insats. Kan jämföras med betssonsom har låga 1,60 för enbart över 4,5 gula.

………………………………….

espanyolcasilla

Espanyol har inte imponerat överdrivit mycket i den spanska cupen så här långt. Man hade problem med Jaen (4-2) i öppningsomgången och sedan fick man ännu större problem mot Alcorcon (4-3) i omgången efter. Man hade heller inte mycket att säga till om i hemmamötet mot Real Madrid, så jag tror man är ganska nöjda med ett 0-1 resultat med sig här. Espanyol lär knappast gå på någon större offensiv här, utan så länge det står 0-0 kommer man nog hålla ihop lagdelarna. Så får man hoppas på att Sergio Garcia kan hitta på något överraskande framåt.

Tre senaste i cupen:

Espanyol 0-1 Real Madrid
Espanyol 4-2 Alcorcon
Alcorcon 1-0 Espanyol

Skador/avstängningar/vilar: Simao, Fuentes

Cupstatistik:

Hörnor för: 30 (6 per match)
Hörnor emot: 18 (3,6 per match)

Gula kort: 6 (1,2 per match)
Röda kort: -


Det känns givet att Real Madrid kommer avancera när man nu har hemmaplan och dessutom en 1-0 ledning att gå på. Jag tror man gärna sätter en balja på Espanyol så fort som möjligt idag, för att sedan dra av på takten och spela av den här matchen på ett fint sätt. Till helgen ska marängerna nämligen resa till Bilbao och ta sig an en av de svåraste bortamatcherna i ligan, då vill man ha alla nyckelspelare hela och fräscha. Det känns därför inte som om detta blir något större målkalas och under 3,5 mål är helt klart ett tänkbart spel till 1,84 hos betsson.

Mitt tips: 2-0

Kommentera gärna om ni har egna speldrag i matchen!

/e@sy