Två matcher från la liga denna måndag och först ut är ett möte på Santiago Bernabéu. Det är Real Madrid som tar emot gästande Celta Vigo och marängerna har verkligen inte råd att tappa fler poäng i toppen av tabellen.

  • Match: Real Madrid – Celta Vigo
  • Arena: Santiago Bernabéu
  • Start: 19:00
  • Väder: Molnigt men väldigt liten risk för regn

realmadridceltavigo

Real Madrid ligger ohotat kvar på tredjeplatsen i la liga med åtta poäng ner till fjärdeplacerade Athletic Bilbao. Men det är en plats som man inte alls är nöjda med då ärkerivalerna Atlético Madrid och Barcelona har åtta poängs försprång i toppen av ligan, dock med en match mer spelade. Så det gäller för Real Madrid att krympa avståndet till fem poäng och hoppas på att dessa lag gör bort sig nästa helg.

Tre senaste:

Valencia 2-3 Real Madrid
Osasuna 2-2 Real Madrid
Real Madrid 4-0 Valladolid

Skador/avstängningar: Coentrao, Varane, Khedira

Hörnor för: 94 (5,5 per match)
Hörnor emot: 76 (4,5 per match)

Gula kort: 40 (2,4 per match)
Röda kort: 1

………………………………….

domareizquierdo

Domare: Álvarez Izquierdo

Gula kort: 51 (5,7 per match)
Röda kort: 2

Álvarez Izquierdo är faktiskt en av de bättre domarna i ligan enligt mig. Självklart har han haft vissa matcher den här säsongen där det sprungit iväg med korten, men oftast så håller han det på en bra nivå. Känns som dagens match blir ganska lättdömd och jag har svårt att se korten springa iväg här. Linan hos betsson ligger på 5,5 gula kort och det känns som vi går under den.

………………………………….

Celta Vigo har varit mycket upp och ner den här säsongen och placerar sig först på en 17:e plats. Men överlag så är jag faktiskt imponerad över nykomlingen, man har ett offensivt tänk och försöker att hålla bollen efter backen så ofta som det går. Formen är helt ok med fyra poäng på de tre senaste matcherna och man har trivts mycket bättre på bortagräs än på hemmaplan hittills under säsongen.

Tre senaste:

Celta Vigo 1-1 Osasuna
Valladolid 3-0 Celta Vigo
Celta Vigo 3-1 Almeria

Skador/avstängningar: Samuel, Fontas

Hörnor för: 88 (5,2 per match)
Hörnor emot: 102 (6 per match)

Gula kort: 43 (2,5 per match)
Röda kort: 3


Det här är en match som Real Madrid bara ska vinna och det tror jag även man gör utan större bekymmer. Man har verkligen öst in mål på hemmagräset på slutet och det är väl ganska rimligt att tro på en fyra-fem hemmamål i den här matchen. Men Celta Vigo har en del intressanta spelare offensivt och jag tror faktiskt vi även kan få se ett bortamål i den här matchen.

Mitt tips: 4-1 (Odds 9,65 @ betsson)

/e@sy