Copa del Rey rullar vidare och i kväll ska den sista kvartsfinalen spelas mellan Racing Santander – Real Socidad. Det är dock inte helt hundra att detta möte blir av, då spelarna i Racing hotat med bojkott om inte presidenten och styrelsen lämnar klubben.

  • Match: Racing Santander – Real Sociedad
  • Arena: El Sardinero
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: Regn hela dagen och även under matchen, runt 7-8 grader.

racingkone1

Racing Santander spelar i den spanska tredjeligan och ligger där på en andraplats i sin grupp/division. Mycket tack vare sitt fina hemmafacit där man är obesegrade den här säsongen på sju vinster och fyra oavgjorda. Man har skrällt sig fram i cupen och slagit ut både Sevilla (2-1) och Almeria (3-1) i de två senaste omgångarna. Nu har spelet inte imponerat särskilt mycket och man ska tillägga att både Sevilla och Almeria körde ut b-lag i dessa matcher. Men man har ett par farliga spelare i laget, då tänker jag framförallt på anfallare Mamadou Koné (bilden), som följt med Racing från spel i la liga ända ner till segunda B. Det har gått rykten att han ska vara klar för Osasuna, men enligt honom själv så kommer han fullfölja kontraktet i Racing och vara lojal mot sina lagkamrater. Koné blir väldigt viktig om hemmalaget ska ha någon som helst chans idag.

Tre senaste i cupen:

Sociedad 3-1 Racing
Almeria 0-2 Racing
Racing 1-1 Almeria

Skador/avstängningar/vilar: (ingen info)

Cupstatistik:

Hörnor för: 24 (4,8 per match)
Hörnor emot: 34 (6,8 per match)

Gula kort: 7 (1,4 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Gil Manzano

domaregilmanzano

Ligastatistik:

Gula kort: 50 (4,5 per match)
Röda kort: 1

Gil Manzano är en hyfsad domare och 4,5 gula per match den här säsongen är inte alls speciellt farligt. Dessa cupmatcher brukar inte bli allt för våldsamma och det enda som egentligen talar för många kort idag är regnet i luften. Första mötet mellan dessa lag på Anoeta slutade med noll (!) gula kort, något som inte vanligt förekommande i spansk fotboll kan jag lova. Betsson har en lina på 4,5 gula kort och den tror jag att vi kan krypa under till 1,77 i odds.

………………………………….

sociedadgriezmann1

Real Sociedad har inte direkt satsat på den spanska cupen, men man lyckades krångla sig förbi Villarreal och fick alltså en drömlottning i Racing Santander. Efter 3-1 hemma på Anoeta ska det väldigt mycket till för att man inte ska avancera till semifinal, och man var även det klart bättre laget i första mötet. Men man slappnade av mot slutet och den sena reduceringen från Koné innebär att Sociedad inte får ställa ut skorna här. Tuff bortamatch mot Atlético Madrid i helgen och givetvis vill man inte slita på några nyckelspelare i onödan i kväll. Bland annat så lämnas Markel Bergara och Carlos Vela hemma med småskavanker, men annars åker man med en stark trupp för att undvika överraskningar.

Tre senaste i cupen:

Sociedad 3-1 Racing
Villarreal 0-1 Sociedad
Sociedad 0-0 Villarreal

Skador/avstängningar/vilar: Bergara, Vela, C.Martinez, Zaldua

Cupstatistik:

Hörnor för: 31 (6,2 per match)
Hörnor emot: 37 (7,4 per match)

Gula kort: 1 (0,20 per match)
Röda kort: -


Jag tycker nog man ska undvika att spela på den här matchen innan avspark, så man får någon koll på hur intresserade hemmalaget är. Man har som sagt hotat med bojkott om inte styrelsen samt president lämnar klubben, och i senaste mötet mot Almeria stod man stilla på planen i 20 sekunder i ren protest. I skrivande stund har varken styrelse eller presidenten lämnat klubben och det vore lite halvtrist med ett underspel om Racing hoppar runt på ett ben i 90 min. Ska man testa något spel innan avspark så kan en slant på Griezmann vara på sin plats, finns till höga 2,85 hos betsson. Skulle han inte starta matchen så återbetalas insatsen!

Mitt tips: 0-2 (6,75 @ betsson)

/e@sy