rvp_rooney_2358310bHar Premier League någonsin varit så jämn när lite mer än en tredjedel av serien är spelad? Bakom Arsenal som har dragit ifrån något är det ett riktigt getingbo med hela åtta lag inom åtta poäng. Kampen om guldet och kampen om Champions League-platserna kan bli spännande ända in i maj.

Omgångens matcher

Manchester United – Newcastle
Crystal Palace – Cardiff
Liverpool – West Ham
Southampton – Manchester City
Stoke – Chelsea
West Bromwich – Norwich
Sunderland – Tottenham
Fulham – Aston Villa
Arsenal – Everton
Swansea – Hull

Manchester United – Newcastle

Det är jämnt i toppen av Premier League men ett lag som saknas är titelförsvararna från Manchester. Det har sett lite bättre ut på sistone, men sedan åkte man på en förlust mot Everton i veckan. Inför den tidiga lördagsmatchen på Old Trafford ligger faktiskt bortalaget två placeringar högre än United, vilket måste anses vara något av en skräll. Newcastle är traditionellt sett ganska dåliga borta, men den här säsongen har man spottat upp sig. Det blir ingen lätt seger för Moyes mannar men grundtipset måste ändå vara att United vinner.

Southampton – Manchester City

Efter den makalösa inledningen på säsongen har Southampton nu tappat lite fart. Det har blivit tre raka förluster. Förlusterna borta mot Chelsea och Arsenal är väl inte så mycket att säga om, men 2-3 hemma mot Aston Villa i veckan var en ordentlig plump i protokollet. Manchester City lyckades kanske skaka av sig bortaspöket genom segern borta mot West Bromwich i veckan även om man faktiskt höll på att slänga bort segern på slutet (City ledde med 3-0 när det var en kvart kvar men slutresultatet blev 3-2). Statistiken borta är emellertid fortfarande minst sagt knackig. Silva är borta och utan honom är City ett betydligt svagare lag. Den kvicktänkte spanjoren är verkligen extremt viktig för City. Är det läge för Southampton att komma tillbaka på vinnarspåret?

Arsenal – Everton

Helgens största match spelas på söndagseftermiddagen på Emirates i London. Arsenal tar emot Everton i en match där det står extremt mycket på spel. Andraplacerade Chelsea har en tuff bortamatch mot Stoke och det finns en möjlighet för Arsenal att segla iväg i tabelltoppen. Vem trodde det efter debaclet mot Aston Villa i den första omgången i augusti? Evertons självförtroende är förmodligen på topp efter 1-0 borta på Old Trafford i veckan. Man har ett positivt bortafacit och man är riktigt bra defensivt. Dock har Everton ett stort avbräck i att Baines är borta.

Liverpool – West Ham

Vilken show han bjöd på i onsdags, Luis Suárez. Fyra mål och en assist! Dessutom var alla målen spektakulära. En balja från 35 meter, en frispark, en klinisk och akrobatisk avslutning i straffområdet och en soloräd med ett distinkt skott i bortre hörnet. Makalöst. Om han har lyckats bevara målformen från i onsdags kommer West Ham att få en mycket svettig eftermiddag på Anfield. West Hams form är inte mycket att hänga i granen. Visserligen tryckte man dit Fulham med 3-0 för en dryg vecka sedan, men Fulham mår verkligen inte bra för tillfället. Utgångstipset måste vara en rak etta. Möjligen finns det också värde i ett handikappspel.