Intressant match mellan serieledarna Perth Glory och Nya Zeeland’s stolthet Wellington Phoenix. ”nib Stadium” står redo för vad som kan bli en mycket underhållande match, och då tänker jag främst tack vare hemmalagets offensiva kvalitéer. Den här matchen har jag längtat efter då jag vill se Perth Glory spela ut hela sitt register. Jag är redo, är ni?

  • Match: Perth Glory – Wellington Phoenix
  • Plats: nib Stadium
  • Matchstart: 11:45
  • Väder: Runt 20 grader och viss risk för regn

PERTH GLORY

perth-glory

Tre senaste:

Perth Glory 2-1 WS Wanderers
Central Coast 0-1 Perth Glory
Perth Glory 2-1 Newcastle Jets

Skador/avstängningar:

Sidnei Sciola (skadad)
Ruben Zadkovic (skadad/tveksam)

Statistik:

Gula kort hemma: 10 (3.33/match)
Röda kort hemma: 0 (0.00/match)

Hörnor hemma för: 25 (8.33/match)
Hörnor emot: 13 (4.33/match)

Kommentar:

Perth Glory är ett helt nytt & bättre lag den här säsongen än vad man var förra, inte minst för att man har en dödlig offensiv. En stor del av Perth’s anfallsspel är kantspelet med Hersi & Silva/Nichols, och genom dessa så skapar man väldigt mycket hörnor, vilket man också är väldigt bra på att ta vara på. Man är tunga i luftrummet på fasta situationer, och det är därför man gärna letar hörnor. Hörnspel på Perth Glory är aldrig fel, men även överspel för hemmalaget eller totalt i matchen är intressant då man ofta lägger mer fokus offensivt än defensivt många gånger vilket kan leda till en del målglada matcher.

—————————————————-

WELLINGTON PHOENIX

wellington

Tre senaste:

Adelaide 2-1 Wellington
Wellington 1-0 WS Wanderers
Melb Victory 2-0 Wellington

Skador/avstängningar:

Louis Fenton (skadad)
Jason Hicks (skadad)

Statistik:

Gula kort borta: 7 (2,33/match)
Röda kort borta: 0 (0.00/match)

Hörnor borta för: 12 (4,00/match)
Hörnor emot: 16 (5.33/match)

Kommentar:

Wellington har stått för blandade prestationer där man i någon match har sett lysande för att sedan säcka ihop totalt och knappt skapa en enda målchans. Det är svårt att förutspå vad man ska få från Wellington, men något vi kan konstatera är att man får överprestera för att lyckas hålla ifrån ett skickligt Perth Glory. Hittills är känslan att det inte är någon skräll om man kommer top 6 och får spela slutspel, men samtidigt känns det omöjligt att man ska vinna ligan. Man ska helt enkelt inte ha någon chans mot Perth Glory, och enligt mig känns det som att Perth Glory kan göra 2-3 mål här minst.


Sammanfattning:

Perth Glory ska bara vinna den här matchen! Man har ett bättre lag, bättre form, hemmaplan och inga skador eller avstängningar som drabbar allt för mycket. Mot bättre lag har Wellington släppt till mycket hörnor, och då Perth skapar väldigt mycket hörnor kan det vara smart att plocka Perth först till 5, 7 eller 9 på Bet365 när alternativen kommer upp närmare matchstart. Eftersom Perth är ett mycket bättre lag som dessutom ska vara bättre på fasta situationer så är 1:an ett bra spel, speciellt om ni hittar odds över 1.70, men även hemmalaget över 1.5 mål är intressant! För den våghalsiga är inte handicap på Perth dåligt, faktum är att det är ganska stor möjlighet att man besegrar Wellington med fler än 1 mål.

Tänkbara spel: Över 10,5 hörnor, Perth Glory Över 1.5 mål, Perth Glory vinst, Perth Glory först till 7 & 9 hörnor. Alla spel kommer vara tillgängliga hos Bet365!

Mitt tips: 3-1 (13,00 @ bet365)