Serieledarna Perth Glory tar emot Newcastle Jets som ännu inte har tagit en enda seger. Oddsen har rört sig otroligt mycket sedan jag lade mina spel i den här matchen, därför blir det inget konkret speltips, utan mer av en preview där ni själva kan välja spel utifrån den information ni får från mig.

  • Match: Perth Glory – Newcastle Jets
  • Plats: nib Stadium
  • Matchstart: 09:45
  • Väder: Runt 25 grader

PERTH GLORY

perth-glory

Tre senaste:

Sydney FC 1-2 Perth Glory
Brisbane Roar 1-1 Perth Glory
Perth Glory 2-1 Wellington

Skador/avstängningar:

Youssouf Hersi (skadad)

Statistik:

Gula kort hemma: 7 (1.75/match)
Röda kort hemma: 0 (0.00/match)

Hörnor hemma för: 30 (7.50/match)
Hörnor hemma emot: 15 (3.75/match)

Kommentar:

Perth Glory’s styrka är fasta situationer, och med tanke på att man alltid skapar mycket hörnor och frisparkar, så lyckas man även alltid skapa farliga situationer i motståndarnas straffområde. Man tog en riktigt vass seger senast mot Sydney FC borta, och även om det var med nöd och näppe så är det ett klart styrkebesked. Jag tror man kan göra 2-3 mål här, och man skapar minst 7 hörnor! Perth Glory har yttern Hersi skadad vilket är tråkigt för dem, men man klarade sig bra mot Sydney utan honom, och då ska det inte göra skillnad mot Newcastle Jets som är betydligt sämre än Sydney.

—————————————————-

NEWCASTLE JETS

newcastle-jets

Tre senaste:

Newcastle Jets 1-3 Wellington
Newcastle Jets 1-1 Central Coast
WS Wanderers 1-1 Newcastle Jets

Skador/avstängningar:

Billy Celeski (skadad) – Ordinarie!
Marcos Lopes (skadad) – Ordinarie!
Taylor Regan (skadad)
Josh Barresi (skadad)
Jonny Steele (persoliga själ)

Statistik:

Gula kort borta: 12 (2.40/match)
Röda kort borta: 0 (0.00/match)

Hörnor borta för: 14 (2,80/match)
Hörnor borta emot: 29 (5.80/match)

Kommentar:

Newcastle Jets är ett av två lag som ännu inte har en seger. Självförtroendet är i botten, och man är det laget som har minst skott på mål av alla lag i ligan. Nu resar man till Perth Glory, och utan Celeski på mittfältet kan det bli tungt. Senast hade man ledning hemma mot Wellington men tappade 1-0 till 1-3 på 5 minuter, och ännu ett bottennapp var ett faktum. Man släpper till en del hörnor på bortaplan, och nu möter man Perth Glory som är ligans bästa lag när det gäller fasta situationer… kan bli jobbigt för Jets. Gör man mål så blir det inte mer än 1, och jag har svårt att se att man hämtar poäng här.


Sammanfattning:

Den här matchen bör Perth Glory vinna komfortabelt, så är det bara. Man lär skapa 7+ hörnor, och man gör säkert mål på någon av alla fasta situationer som man kommer få. Utöver det har man en giftig anfallare i Andy Keogh som har flest avslut den här säsongen, och det är bara en tidsfråga innan han kommer igång med målskyttet igen. Jag spelade Perth Glory att leda i halvtid och vinna på fulltid till 2.375, men eftersom oddsen har sänkts så mycket på Perth Glory så är det inte längre värde i hemmalaget. Utan jag tycker faktiskt att Oavgjort @ 4.88 är det mest spelvärda just nu. Med andra ord: Letar ni dubbel/trippelvirke så är Perth vinst ett bra val, men letar ni en singel som ni går plus på i längden så är X det bästa alternativet om ni frågar mig. Även hörnor för hemmalaget är ett bra val av spel.

Mitt tips: 2-0 @ 7.50 – Unibet

Ett bra spel är även Andy Keogh Anytime goalscorer till 2.20 @ Bet365