Winnipeg är för mig ett riktigt spöklag, men en sak är säker och det är att man är ett lag med karaktär. Förra säsongen tog man sig till slutspel lite på andras misslyckanden och de lär få det tuffare den här säsongen då West känns ännu mer oviss än nånsin. Sist ut i min presentation blir Winnipeg och då känner jag att motorsågen kommer åka fram lite.

  • Winnipeg Jets
  • Division: Western, Central
  • Prestation förra säsongen: De knep den sista wild card-platsen, men fick sedan respass mot Anaheim med 4-0 i matcher

winnipeg_200x200

Nyförvärv: David Leggio (G), Andrew Copp (F), Alexander Burmistrov (F), Matt Fraser (F)

Förluster: Peter Budaj (G), Will O’Neill (D), T.J. Galiardi (F), Michael Frolík (F) Eric O’Dell (F), Jiri Tlusty (F), Jim Slater (F), Lee Stempniak (F), Jay Harrison (D)

Målvakter: Ondrej Pavelec och Michael Hutchinson är Jets målvakter den här säsongen. För mig är det ligans mest oklara målvaktspar av anledningen att ingen är någon att ha enligt mitt tycke. Det säger jag trots att faktiskt de här två herrarna var en stor anledning till att laget ens tog sig till slutspel. Pavelec har jag aldrig riktigt gillat, men det kanske beror mer på hans äldre spelstil än hans kvalité. Hutchinson är för oprövad hittills, men har åldern inne för att etablera sig som NHL-målvakt. Han konkurrerade ut Pavelec under vissa delar av förra säsongen och kanske kan han redan iår ta förstaspaden? Som sagt, de kommer båda från en stark säsong och frågan är då om de håller för trycket ännu en gång? Trots deras framgång förra året så ställer jag mig lite frågande till den här lagdelen hos Jets.

Backbesättningen: Jets släppte alltså in 210 mål förra säsongen och det är riktigt bra med tanke på att man placerade sig på den sista wild card-platsen. Så egentligen är det väl det defensiva arbetet tillsammans med målvaktsspelet som var höjdpunkten förra säsongen. Jets backar är också lite oklara tycker jag. Tobias Enström och Dustin Byfuglien är de som ska leda laget offensivt sett, vilket dem också gör bra. Dustin har ett fruktansvärt hårt skott från blålinjen. I slutet av förra säsongen trejdade man också till sig Tyler Myers från Buffalo och stärkte upp den här lagdelen ytterligare, vilket gör att man nu har sex riktigt bra backar där blandningen mellan offensiva och defensiva backar känns väldigt bra.

Forwards: Här är den lagdelen tillsammans med målvakterna som jag ställer mig mest frågande till. Laget har ingen stor stjärna som kan ta tag i det offensiva. Om det är någon så måste man väl säga kaptenen Andrew Ladd som faktiskt är riktigt bra. Annars är det många forwards som är helt okej, men inga superstjärnor. Det kanske också funkar under en grundserie, men man behöver också lite spjutspetsar när det väl gäller, som till exempel i ett slutspel. Däremot så finns det många som kan göra poäng och det gör väl också att man kanske mer spelar som ett lag. Egentligen ett ganska smart sätt att bygga ett lag på om man saknar de stora stjärnorna. Man har tappat ett par rutinerade herrar från förra säsongen och egentligen bara förstärkt med Alexander Burmistrov och supertalangen från Danmark, Nikolaj Ehlers, som öst in poäng i juniorligorna. Blir spännande att se helt klart.

Förväntningar: Det är ett av mina såkallade ”spöklag” i NHL. Laget är otroligt svårt att förutse någonstans. Man har två oklara målvakter, som ändå presterat helt okej. En backbuppsättning som ser relativt bra ut på pappret, men också ett gäng forwards som kanske hör lite till ”andrahandssorteringen”. Det är ett spännande ihopsatt lag och får man ihop det lika bra som förra året så kan man mycket väl gå till slutspel igen. Jag tror dock det blir svårt för alla lag som gick till slutspel förra året är bra igen, samtidigt som framförallt Kings och Stars ser starkare ut än förra säsongen. Man kan säga att Jets gick till slutspel lite pågrund av andra lags misslyckanden. Western känns otroligt oviss.

Tips: Jets kommer vara med och kriga hela säsongen om en slutspelsplats, men jag tror man faller på målsnöret då konkurrensen är för hård.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville
New Jersey
New York Islanders
New York Rangers
Ottawa
Philadelphia
Pittsburgh
San Jose
St Louis
Tampa Bay
Toronto
Vancouver
Washington

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden