Washington gjorde en bra säsong förra året och var sånär på att ta sig hela vägen till en Conference-final, men ett sent mål av Rangers och förlust på övertid i avgörande matchen avslutade säsongen. Till den här säsongen har man återigen ett fint lag och jag blir inte förvånad om man tar sig längre än sist.

  • Washington Capitals
  • Division: Eastern, Metropolitan
  • Prestation förra säsongen: Slutade på fjärdeplats i divisionen och avfärdade Islanders i första rundan för att sedan hedersamt åka ut mot Rangers efter en sjumatchersserie

washington_200x122

Nyförvärv: Dan Ellis (G), Taylor Chorney (D), Justin Williams (F), Chris Bourque (F), T.J. Oshie (F), Zach Sill (F)

Förluster: Justin Peters (G), Mike Green (D), Steve Oleksy (D), Derek Roy (F), Curtis Glencross (F), Eric Fehr (F), Joel Ward (F),  Troy Brouwer (F), Chris Conner (F)

Målvakter: Förra säsongen som Braden Holtby gjorde får nog vara den bästa i hans karriär hittills. Han var grym under hela grundserien för återigen steppa upp ett snäpp i slutspelet när det gäller. Det är en positiv egenskap att man kan kliva upp när det gäller istället för att vika ner sig som många andra kan göra. Så här har Caps faktiskt en av de bästa på sin position om ni frågar mig. Holtby är en världsmålvakt. Andremålvakten Philipp Grubauer har gjort ett antal framträdanden i Caps-tröjan de senaste säsongerna och imponerat på de få inhopp han fått. Nu har han en permanent plats från start och det ska bli kul och se vad han kan åstadomma den här säsongen. Hans spelstil är lite udda, men fortfarande en helt okej målvakt.

Backbesättningen: Jämför man med förra säsongen så är den väl snäppet sämre just nu med tanke på att man tappat sin toppback Mike Green. Det som kommer märkas mest är såklart det offensiva spelet där han var grym. Samtidigt gör det att spelare som Matt Niskanen occh Dmitri Orlov förmodligen får ta lite mer ansvar framåt än vad man gjort tidigare. Den förstnämnde har fått stå lite i skymundan för både Green och Carlson senaste säsongerna, men han har en väldigt fin spelförståelse och framförallt ett riktigt bra skott. I det stora hela så tyker jag det ser lite sämre ut på pappret, men det är inte alls säkert att det blir så.

Forwards: Det är väl egentligen här Caps stora styrka ligger och i sommar har det hänt en hel del med den här lagdelen. Härförare som Brouwer, Ward och Fehr har fått lämna truppen, vilket såklart medför lite mindre tyngd då dessa spelare var rätt tuffa att möta. Det man fått in istället som är värda att nämna är Justin Williams och TJ Oshie. Två riktigt bra spelare som bör kunna passa in bra i Caps, inte lika mycket tyngd, men dock lite mer ”lir” i dessa herrar. Kuznetsov finns sedan tidigare och bör kunna ta ytterligare ett steg nu till att bli en världsstjärna. Han får leva lite i skymundan av förstafemman, men nu när han får lite mer spelskickliga lagkamrater bör också han kunna blomma ut ännu mer. Framåt tycker jag det ser bra ut för Caps och de kommer återigen bli väldigt jobbiga att möta. Ovechkin och Bäckström behöver man knappt nämna för de vet alla om.

Förväntningar: Först och främst ska man ta sig till slutspel och det gör man, trots att man spelar i en väldigt tuff division där det känns som att Caps, Rangers, Islanders och Pens alla kan vinna Metropolitan. Det är svårt att sia om vem som gör det för alla lag är riktigt bra och det kommer nog inte skilja så mycket. Så till slutspel kan man förvänta sig att Caps ska. Jag tror dock att det kan bära längre än så för detta Capitals. Man har alltid varit jobbiga att möta i ett slutspel där man har många spelare som höjer sig. Man är otroligt hemmastarka också. Jag tror inte man kommer kunna utklassa alla lag i ett slutspel, men man har den där slutspelsmoralen som är så viktig att ha för att klara sig och den kommer man långt på. Kan man gå hela vägen? Magkänslan säger så på något vis.

Tips: Omöjligt att sia om placering i Eastern känns det som, men till slutspel klarar man och där tror jag på minst en Conference-final.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville
New Jersey
New York Islanders
New York Rangers
Ottawa
Philadelphia
Pittsburgh
San Jose
St Louis
Tampa Bay
Toronto
Vancouver

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden