Klassiska Toronto går in till den här säsongen med en ny coach i båset, Mike Babcock, och förhoppningsvis är han mannen som kan göra Toronto till ett storlag igen. Jag tror dock att det kommer dröja ett par säsonger innan de är uppe i toppen igen.

  • Toronto Maple Leafs
  • Division: Eastern, Atlantic
  • Prestation förra säsongen: Slutade näst sist i Eastern Conference med bara Buffalo bakom sig

toronto_200x200

Nyförvärv: Martin Marincin (D), Matt Hunwick (D), Scott Harrington (D), Travis Dermott (D), Andrew Campbell (D), Kasperi Kapanen (F), Mark Arcobello (F), Nick Spaling (F), Pierre-Alexandre Parenteau (F), Daniel Winnik (F), Shawn Matthias (F), Mitch Marner (F), Michael Grabner (F), Brad Boyes (F)

Förluster: Tim Erixon (D), Andrew MacWilliam (D), Tom Nilsson (D), Matt Finn (D), Colton Orr (F), Troy Bodie (F), Carter Verhaeghe (F), David Booth (F), Frazer McLaren (F), Zach Sill (F), Jamie Devane (F), Trevor Smith (F), Tyler Biggs (F), Phil Kessel (F), Brandon Kozun (F), Joakim Lindström (F)

Målvakter: Här tycker jag faktiskt att man har en rätt fin framtid. Eller ja, både Bernier och Reimer är 27 år gamla, men det är fortfarande en ung ålder för en målvakt och kanske även den bästa åldern. Innan Toronto är ett kvalificerat slutspelslag kanske dessa två börjar bli lite till sin ålder, men jag tror att de ska hålla ett par år till. Bernier är väl den som rankas som förstekeeper och gjorde en riktigt bra säsong förra året. Han stannade på lite över 91 i räddningsprocent och det får ses som klart godkänt med tanke på hur lagets försvarsspel såg ut. Reimer har varit i klubben ett antal år nu, men har aldrig tagit klivet och blivit den där förstemålvakten att lita på. Antagligen för att han varit ganska ojämn, men även här ska tilläggas att lagets försvarsspel varit under all kritik. Med tanke på lagets ”tid” just nu så är detta två bra val enligt mig. Inte världsmålvakter, men klart godkända.

Backbesättningen: Som många andra delar av laget så har backsidan också genomgått en stor förändring. Visst, spelare som Phaneuf, Gardiner, Rielly och Robidas är kvar sedan förra säsongen, men många har byts ut som kommer underifrån, samtidigt som man också med förstärkt med rutinerade herrar som Roman Polak och Matt Hunwick. Jag gillar på något sätt Torontos backar, inte för att det är bra utan lite för deras spelstil. Gardiner har en del att jobba på defensivt, men är skön i anfallszon. Samma sak gäller Reilly. Kanske just därför man tagit två lite mer rutinerade herrar som kan fokusera på det defensiva och låta de andra sköta resten. Toronto måste förbättra sitt defensiva spel direkt om det ska bli någon sorts framgång denna säsong.

Forwards: Här har vi väldigt mycket nytt och jag tror också att många underskattar Toronto lite. De kommer inte komma på någon högre placering, men de kommer definitivt ta fler poäng än förra säsongen. Det är jag rätt övertygad om. Det största tappet är såklart Phil Kessel som trejdats till Pittsburgh, men samtidigt så gör det att fler få ta ett större ansvar och det kanske är vad som krävs. Man har inte den där enskilda superstjärnan längre och måste spela mer som ett lag. De mest spännande man har framåt är James van Riemsdyk och Nazem Kadri. Det är väl de som ska stå för de flesta poängen. Den jag tycker ska bli spännande att se är Richard Panik som kom från Tampa inför förra säsongen och hoppas att han tar ett kliv för att bli en framtida stjärnspelare. Han är otroligt bra med puck och har en tyngd till hans fördel. Det som jag ser som positivt här är som sagt att man måste spela mer som ett lag om det här ska gå hem och det är just coach Babcock riktigt bra på att få sina spelare att göra.

Förväntningar: Ingen förväntar sig att Leafs ska ta sig till slutspel för konkurrensen är alldeles för hård just nu. Många tror nog att Leafs kommer bli ett bottenlag, men jag känner ändå att man kan bli jobbiga att möta. Man kommer ha tre hyfsat jämna femmor vilket gör att man förmodligen kommer bli ganska jobbiga att möta. Framtidsmässigt för just den här truppen har jag svårt att se någon större framtid. Den är relativt gammal och man har bara några små guldkorn att luta sig emot. Det är mycket upp till coach Babcock att lyfta det här laget och det tror jag också han kan göra.

Tips: Toronto tar fler poäng än förra året och med lite tur kanske man kan upp och nosa på plats 9-11, men då ska också det mesta stämma.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville
New Jersey
New York Islanders
New York Rangers
Ottawa
Philadelphia
Pittsburgh
San Jose
St Louis
Tampa Bay

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden