Philadelphia hade en liten mellansäsong förra året och satsar iår på att ta klivet tillbaka till finrummet och ett slutspel. Enligt mina tankar så tror jag dock att man ännu en gång får sikta in sig på en plats utanför topp åtta.

  • Philadelphia Flyers
  • Division: Eastern, Metropolitan
  • Prestation förra säsongen: Hamnade på tolfte plats i Eastern Conference och således var man också långt ifrån att ens tampas om en slutspelsplats

philadelphia_200x141

Nyförvärv: Michal Neuvirth (G), Jason LaBarbera (G), Ivan Provorov (D), Davis Drewiske (D), Yevgeni Medvedev (D), Christian Marti (D), Aaron Palushaj (F), Sam Gagner (F), Tim Brent (F), Chris Conner (F), Colin McDonald (F), Chris Porter (F)

Förluster: Ray Emery (G), Rob Zepp (G), Carlo Colaiacovo (D), Chris Pronger (D), Nicklas Grossmann (D), Zac Rinaldo (F), Zack Stortini (F), Jason Akeson (F), Blair Jones (F), Jay Rosehill (F), Andrew Johnston (F)

Målvakter: Steve Mason har sedan han kom till Philadelphia under säsongen 2012-13 varit det som kanske just Flyers har saknat. En målvakt som faktiskt kan rädda några puckar. De två senaste säsongerna har han fått stort förtroende och stått 112 grundseriematcher. Som han dessutom gjort väldigt bra. Jag personligen är väl inget större fan av just Mason, men statistik ljuger sällan. Nog för att han kan släppa ett par billiga puckar förbi sig ibland, men det gör alla målvakter någon gång. Trots att Mason stod på huvet vissa matcher förra säsongen så lyckades man ändå inte ta sig till slutspel. Från förra året har man också tappat både Emery och Zepp, vilket har gjort plats för Michal Neuvirth och det ser jag självklart som positivt. Michal har fått agera andremålvakt under större delen av sin NHL-karriär och gjort det väldigt bra. Tveksamt om han passar med Flyers spelstil, men en klart godkänd burväktare.

Backbesättningen: Philadelphia misstänker jag kommer få en hel del problem i egen zon ännu en säsong. På pappret har man en av ligans svagaste backbesättningar och man förstår också att Flyers de senaste åren haft målvakter som inte heller hållit måttet, lite kanske pågrund av att man haft så pass rörigt försvar. Till den här säsongen har man tappat Nicklas Grossman och Carlo Colaiacovo. De har man bara ersatt med Yevgeni Medvedev från KHL. Ett bra nyförvärv dock som kan användas i alla spelformer. Med tanke på att man behållit stommen i truppen och det såg sisådär ut förra säsongen så tror jag också att det kommer att se ut på liknande sätt till denna säsong. Jag litar inte heller på Mason, trots att han bevisade förra säsongen att han var riktigt bra. Hockeyn behöver Flyers, men just nu kan jag tyvärr inte tro någonting på dem. Streit och Del Zotto i all ära, men det här räcker inte.

Forwards: Jag får inte grepp om Flyers forwards heller riktigt. På pappret tycker jag det ser helt okej ut med spelare som bland annat Jakub Voracek och Claude Giroux, men ändå på något sätt så känns det relativt tunt. Man har ingen som sticker ut i övrigt och det visade sig väl lite också förra säsongen. Kanske kan Brayden Schenn ta ytterligare ett steg mot att bli den där världsstjärnan? Vilket jag tror att han har potential för att bli. Det mest spännande att se denna säsong är väl kanske om nyförvärvet Sam Gagner från Arizona kan fortsätta att producera poäng. Förra säsongen stod han för 41 poäng i Coyotes och kommer förmodligen få chansen att göra fler poäng här i ett klart bättre lag. Förra året gjorde man bara 215 mål framåt och hade en målskillnad på -19. Det måste bli betydligt mycket bättre om man ska ha någon chans iår. Stommen är kvar sedan förra året och mycket hänger på Voraceks och Giroux axlar.

Förväntningar: Förväntar sig någon att just Phillie ska ta sig till slutspel iår? Jag tror faktiskt inte så många tror på det. De själva har garanterat ett mål att ta sig dit, men jag tror tyvärr inte det kommer att räcka. Man måste vara lite realistiska också och deras nuvarande trupp håller inte i jämförelse mot övriga i Eastern som utmanar om en slutspelsplats. Man var långt ifrån slutspel förra året och har i stort sett samma trupp den här säsongen. Jag har svårt att se dem förbättra sig så mycket att man lyckas ta sig in bland topp åtta. I divisionen ser jag fem lag som starkare än Flyers och därav borde också chansen till ett slutspel ryka.

Tips: Flyers placerar sig på plats 12-13 i Eastern denna säsong. Det kommer bli alldeles för tufft.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville
New Jersey
New York Islanders
New York Rangers
Ottawa

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden