Henke Lundqvist tog sitt lag ännu en gång långt i ett slutspel, men den här gången var det Tampa som tog slut på drömmen. Ska han någongång få vinna Stanley Cup? Åren går och jag börjar känna att det där kanske var Rangers sista chans under Henkes tid. Kan man utmana än en gång?

  • New York Rangers
  • Division: Eastern, Metropolitan
  • Prestation förra säsongen: Vann Presidents Trophy, men fick se sig besegrade av Tampa Bay i conference-finalen med 4-3 i matcher

rangers_200x200

Nyförvärv  Antti Raanta (G), Magnus Hellberg (G), Raphael Díaz (D), Jarret Stoll (F), Luke Adam (F), Brian Gibbons (F), Viktor Stålberg (F), Jayson Megna (F), Emerson Etem (F), Matt Lindblad (F)

Förluster: Cam Talbot (G), Matt Hunwick (D), Michael Kostka (D), James Sheppard (F), Martin St. Louis (F), Chris Bourque (F), Danny Kristo (F), Chris Mueller (F), Carl Hagelin (F)

Målvakter: Henrik Lundqvist är en av världens bästa målvakter och det visade han än en gång upp när han höjde Rangers till skyarna under slutspelet förra säsongen. Tyvärr räckte det inte hela vägen den gången heller. Kan han prestera på topp ännu ett år? Han har hunnit bli en bit över 33 år och det är klart kroppen börjar bli sliten med så många matcher i kroppen varje säsong. Jag tvivlar inte på något sätt på Henke ännu, men jag tror faktiskt att förra säsongen var Henkes sista chans att vinna titeln på nåt sätt. Förra säsongen hade han Cam Talbot bakom sig och det är en toppmålvakt att ha som backup. Till den här säsongen har man Antti Raanta istället. Inte på något sätt dåligt, men inte heller lika bra som Talbot. Lundqvist är fortfarande en toppmålvakt och Raanta är inte dålig så håller sig Lunkan hel under hela säsongen så är det femstjärnigt här.

Backbesättningen: Backsidan är otroligt rutinerad och också en av ligans absolut starkaste utan tvekan. Därför har man också valt att satsa vidare på egentligen hela stommen här. Den enda som tillkommit är väl egentligen Raphael Diaz från Calgary, men han kommer nog få svårt att få den speltiden han vill här då det finns sex backar som är bättre än honom. Girardi, Staal och kapten McDonagh är alla backar i världsklass. De älskar att täcka skott och är alla nycklar till Rangers framgång. Att man även sedan har Dan Boyle och Keith Yandle plussar ju bara på detta ytterligare. Den förstnämnde närmar sig 40 år, men har det fortfarande i sig. Yandle är gudomlig att ha på blålinjen och kommer växa in i Rangers spel ännu mer den här säsongen. Sjätteback är Kevin Klein och även han är relativt okänd för de flest och också otroligt underskattad av många, men enligt mig en toppback som jag tror de flesta klubbar skulle vilja ha. Nej, Rangers backuppsättning är en av de klart bästa i hela ligan.

Forwards: Förra säsongen gjorde man 252 mål framåt och det är bra, även om jag vidhåller att det är deras målvakts- och försvarsspel som gjorde dem till ett vinnande lag. Det fick vi också se prov på i slutspelet när det var det offensiva som var bristpunkten. Om det berodde på otur, skador eller bara inkompetens är svårt att svara på, men förmodligen en blandning. Man har tappat Martin St Louis och Carl Hagelin, vilket såklart är tungt. Den förstnämnde har nog dock gjort sitt i ligan och i slutspelet förra säsongen syntes det verkligen att han inte är i gammal god form. Man kan egentligen säga att man tappat två spelare som ska vara med och producera framåt, och egentligen inte ersatt dem med lika spelartyper. Det har kommit in nya som Megna, Gibbons, Adam och Etem, men det är inga spelare som ska vara med i någon av de två toplinorna. Man har även plockat in Viktor Stålberg som hoppas kunna få en liten nytändning i Rangers och det gillar jag visserligen. Han är en spelare som går rakt på mål och gillar att ta skiten framför offensivt sett och det gör att han borde passa bra in på Rangers spelsätt. Man har även plockat in Jarret Stoll från Kings. Rangers blir jobbiga att möta iår också, men räcker det? Nash, Kreider, Stepan, Zuccarello och Brassard får steppa upp.

Förväntningar: Rangers blir ett topplag även denna säsong, men jag har svårt att se hur man ska toppa förra säsongen. Det kommer krävas minst lika hårt arbete som förra året och kanske med lite mer flyt så kan man ta det hela vägen. Jag tror dock inte det kommer gå utan det tar stopp i andra- eller tredjerundan i slutspelet ännu en gång. Förra säsongen hade man många forwards som underpresterade i slutspelet och dessutom hade man väldigt otur med skador på bland annat McDonagh och Zuccarello. Till slutspel går man och har alla medel att gå till en final, men jag tror tyvärr inte det räcker denna säsong heller. Det är lite som Montreal här. Man förlitar sig på Lundqvist lite för mycket känns det som. Förra säsongen under andra halvan var man nästan ostoppbara och kommer man in i det modet igen så blir man farliga.

Tips: Man kommer på plats 3-4 i Eastern för att det sedan tar stopp antingen i conference-semi eller i conference-final.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville
New Jersey
New York Islanders

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden