New Jersey är ett utpräglat defensivt lag som sällan bjuder på några större målfester. Förra säsongen var återigen katastrof och enligt mig är det ett av de absolut tråkigaste lagen att titta på. Till den här säsongen får man nog återigen inrikta sig på att tampas i botten med ett par övriga utmanare.

  • New Jersey Devils
  • Division: Eastern, Metropolitan
  • Prestation förra säsongen: Slutade på plats nummer tretton i Eastern Conference

new_jersey_200x200

Nyförvärv: Yann Danis (G), Vojtech Mozik (D), John Moore (D), Marc-André Gragnani (D), Pierre-Luc Létourneau-Leblond (F), Kyle Palmieri (F), Sergei Kalinin (F), Pavel Zacha (F), John Quenneville (F), Tyler Kennedy (F), Jiri Tlusty (F), Lee Stempniak (F)

Förluster: Scott Clemmensen (G), Peter Harrold (D), Mark Fraser (D) Bryce Salvador (D), Joe Whitney (F), Dainius Zubrus (F), Cam Janssen (F), Scott Gomez (F), Martin Havlát (F)

Målvakter: Corey Schneider är en riktigt bra målvakt och det kan nog de flesta hålla med om. Han är lugn och väldigt placeringssäker, vilket också passar väldigt bra tillsammans med Devils tighta spel i egen zon. Förra säsongen stod han hela 69 matcher och det är mycket. Så länge han är skadefri så kommer han säkerligen få stå uppemot lika många matcher igen. Andrekeepern Keith Kinkaid gjorde även han en riktigt bra säsong, trots att han kanske inte fick jättemycket speltid. Jag själv gillar han personligen inte då jag tror att det är väldigt ”lätt” att prestera i just Devils. Ska dock inte klaga för mycket. Man har ett fungerande försvarsspel med två målvakter som dessutom funkar bra med övriga i laget.

Backbesättningen: Man har talangfulla och väldigt unga backar för att spela på den här nivån. I truppen just nu har vi endast en spelare över 24 år och det Andy Greene som hunnit fylla 32 år. Bakom honom har vi endast backar mellan 21 och 24 år, vilket visar att man tror på framtiden iallafall. Just nu kanske det inte håller fullt ut, men i framåt i tiden har man goda förhoppningar om att bli ett topplag. Adam Larsson startade lite trögt förra säsongen, men steppade upp och blev en av nyckelspelarna på slutet. Man har värvat in John Moore som även han kommer få ta stort ansvar och få mycket speltid. Det är unga backar bakom dessa och förmodligen kommer vi även få se lite rotationer under säsongen då några säkert kommer få lite mer speltid i AHL osv. Framtidsmässigt ser det riktigt bra ut och jag gillar att man verkligen tror på det man gör.

Forwards: Endast 181 gjorda mål förra säsongen och det är på tok för dåligt om man vill komma till ett slutspel. Till en här säsongen tror jag inte att det blir så mycket bättre om jag ska vara ärlig. Man har tappat tre rutinerade herrar i Dainius Zubrus, Scott Gomez och även Martin Havlat. Det kanske inte är några superspelare, men helt klart en del poäng och framförallt rutin som försvinner. Man satsar väldigt ungt iår även här och det tycker jag är bra. Förmodligen kan det bli tufft för de flesta i truppen den här säsongen, men på sikt är det bra om man redan nu börjar skola in dem. Man har ett par rutinerade kvar som får hjälpa de unga. Ruutu, Elias, Zajac och Cammalleri är några av dem. Sammanfattat så har man inte förbättrat laget så mycket här utan kommer få svårt att hitta nätet även denna säsong om inget drastiskt händer. Häromdagen plockade man också in tre nya namn (Kennedy, Stempniak, Tlusty), men inga namn som jag tror hjälper dem till ett slutspel.

Förväntningar: Jag förväntar mig ingenting, supportrarna förväntar sig inget och tror inte heller ledningen gör det. Man satsar på den här säsongen som en ren utvecklingssäsong och skulle man lyckas gå till slutspel så är det ren bonus. Enligt mig är det dock typ 0.01% chans att man tar sig dit. Det finns alldeles för lag för det och framförallt är också deras division väldigt tuff. Däremot så tror jag man kommer vara ganska jobbiga att möta. Man är tighta bakåt och kommer ha en hel del övertända spelare som kör järnet. Det kan vara deras räddning för att undvika botten fyra i Eastern, vilket är den placering jag ungefär tror på. Inget slutspel detta år, utan ren och skär utvecklingssäsong för de yngre.

Tips: New Jersey hamnar botten fyra utan tvekan. Vilken placering är svårt att sia om, men jag hoppas åtminstone att Buffalo och Toronto kommer före dem då det vore lite bra för hockeyn i ligan.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal
Nashville

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden