Nashville får väl ses som en av säsongens stora överraskningar utan tvekan. Att laget skulle göra bra ifrån sig var tydligt, men att man skulle vara före till exempel Chicago i Western Conference trodde jag verkligen inte. Ny säsong och nya utmaningar väntar för Preds.

  • Nashville Predators
  • Division: Western, Central
  • Prestation förra säsongen: Slutade på tredje plats i Western, men åkte ut mot Chicago med 4-2 i matcher

nashville_200x116

Nyförvärv: Conor Allen (D), Barret Jackman (D), Kristian Näkyvä (D), Steve Moses (F), Cody Hodgson (F), Max Reinhart (F), Vladislav Kamenev (F)

Förluster: Magnus Hellberg (G), Joe Piskula (D), Cody Franson (D), Mike Santorelli (F), Matt Cullen (F), Taylor Beck (F), Rich Clune (F), Viktor Stålberg (F)

Målvakter: Pekka Rinne är mannen som varit Nashville trogen länge nu. Med all rätt så satsar de på rätt målvakt trots att han nu blivit 32 år gammal. Pekka är en av världens bästa målvakter och har ett spel som är väldigt varierande, vilket kan vara en anledning till att han är så pass svår att göra mål på ibland. Han är spektakulär och akrobatisk, men kan ändå switcha helt och bli den lugna typen. Bakom honom finns Carter Hutton. En målvakt som jag tror är väldigt okänd för dem flesta. Även för mig om jag ska vara ärlig. Han har två säsonger i rad nu i just Nashville där han fått okej med förtroende och dessutom gjort det helt okej. Jag har inte sett honom supermånga matcher, men det är helt givet att han är nummer två bakom Rinne. Jag skulle dock inte lita helt på Hutton ifall Rinne skulle gå sönder. Nashville är trots allt ett mer offensivt lag nu än vad man har varit tidigare säsonger.

Backbesättningen: Här snackar vi en uppsättning av backar i högsta klass utan tvekan. Shea Weber, kapten och en av världens bästa på sin position. Han har ett skott som förmodligen är det hårdaste i världen från blålinjen. Roman Josi är en schweizisk back som fick sitt stora genombrott i VM för några år sedan. Jag tror han är rätt okänd bland de som är mindre insatta, men enligt mig också en kille som är av absolut toppklass. Krydda på detta med Seth Jones, Ryan Ellis och Mathias Ekholm bakom dessa. Ja, här kryllar det av toppbackar. De tre sistnämnda skulle alla tre utan tvekan klara av att spela i ett första backpar. Nu har man dessutom fått in Barret Jackman från St Louis och det bör kunna stärka spelet i egen zon och förmodligen väga upp någon av de yngre talangerna när de sticker fram på offensiva turer. Bra bakåt och blockar mycket skott, om jag inte minns helt fel. En av de bredaste trupperna i ligan på backsidan.

Forwards: På pappret har man kanske inte den bästa forwardsuppsättningen, men man får också bra stöd från många skickliga backar som höjer forwards en aning. Mike Fisher och Mike Ribeiro står för rutin och även en hel del poäng. Unge Filip Forsberg klev in relativt oprövad på hög nivå förra säsongen och tog hela NHL med storm när han pytsade in 30 mål och totalt 69 poäng på 88 spelade matcher. Han kanske inte kan ta ett mycket större steg den här säsongen, men given i Nashville som en av deras nyckelspelare. Hans avslutning av grundserien var dock klart sämre än starten. Vi får inte heller glömma bort James Neal som har ett fruktat handledsskott. Det finns klar potential i årets Nashville också, även om jag tycker att man är lite försvagade gentemot förra säsongen där man förlorat bland annat Matt Cullen och Mike Santorelli. Den sistnämnde gjorde dock inget större intryck.

Förväntningar: Nashville har länge varit ett utpräglat defensivt lag som sällan gör några större under i anfallszon. Man har gjort det bra, men inte riktigt blivit så bra som man kanske hoppats. Inför förra säsongen plockade man in Peter Laviolette från Philadelphia. En coach som erkänt trycker på för väldigt offensiv ishockey. Det visade man förra säsongen och äntligen är Nashville ett lag att räkna med igen. De har bra målvakt, en bra uppsättning av backar och även forwards som kan producera. Fortsätter man på samma bana som förra säsongen så ska man definitivt förvänta sig ett slutspel även denna säsong.

Tips: Nashville plockar plats 3-4 eller i Western Conference. Hur långt det bär i ett slutspel beror mycket på Pekka Rinne.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
Dallas
Detroit
Edmonton
Florida
Los Angeles
Minnesota
Montreal

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden