Dallas var länge med i kampen om en slutspelsplats, men fick tillslut se sig ”besegrade” av ex antal lag. Till den här säsongen har man behållit stommen i truppen och kryddat detta med några spelare som definitivt kan göra Dallas till ett slutspelslag igen.

  • Dallas Stars
  • Division: Western, Central
  • Prestation: Slutade på plats tio i Western, men hade verkligen potentialen till att gå längre

dallas_200x200

Nyförvärv: Antti Niemi (G), Stephen Johns (D), Johnny Oduya (D), Patrick Sharp (F), Devin Shore (F)

Förluster: Jhonas Enroth (G), Jussi Rynnäs (G), Cameron Gaunce (D), Trevor Daley (D), Ryan Garbutt (F), Shawn Horcoff (F)

Målvakter: Ny säsong och förhoppningsvis lär man hitta en målvakt som funkar. Förra året släppte man in alldeles för många mål och det var där det brast skulle jag tro. Kari Lehtonen fick chansen under hela säsongen, men gjorde sin sämsta säsong på många år. Han har blivit äldre, men bör fortfarande ha lite krut kvar i kroppen. Problemet med honom förra året var att han var så ojämn som han var. Han blandade superräddningar med monstertavlor osv. Man tog in Jhonas Enroth, men fick inte heller där någon större effekt. Till den här säsongen har man istället plockat in ännu en gammal finländare och det är ingen mindre än Antti Niemi från San Jose. Även han är en målvakt som jag inte gillar, men ändå är han där och presterar säsong efter säsong. Ja, Lehtonen är normalt sett väldigt duktig och likaså Niemi, så det vore väl självaste fan om de inte ska hitta en målvakt som fungerar till den här säsongen.

Backbesättningen: Backarna ser ut som på samma sätt som förra året. Man har behållit stommen där man egentligen bara bytt ut Trevor Daley mot Johnny Oduya. Med det bytet bör man definitivt kunna bli starkare bakåt då just Oduya är en extremt defensivt inriktad back som älskar att stå i vägen för skott bland annat. Jag tror han kommer bli nyttig för Dallas och han kan vara en nyckel med sin rutin att man just tar sig till slutspel iår. Oduya, Nemeth och Oleksiak är alla defensivt lagda så det finns en bra balans mellan backarna överlag. Goligoski och Klingberg får stå för det offensiva. Just den sistnämnda är en otroligt viktig spelare för Dallas då han redan under sin debutsäsong förra året stod för 40 pinnar på 65 spelade matcher. Han kan bli en av Sverige stora backar under en lång tid om han fortsätter att utvecklas. Det defensiva måste fortfarande bli bättre, men just nu är han där för att producera och det kommer han göra även denna säsong. Backsidan ser väldigt ljus ut om man ser på framtiden.

Forwards: Offensivt, ja det är där Dallas har sin stora styrka och det bör inte bli sämre med ytterligare en namnkunnig forward i truppen. Stars offensiva spel förra säsongen var det inte många som hade. Man var det laget som gjort näst flest mål i ligan, och ändå så missade man slutspelet. Det tyder lite på hur deras spel såg ut på ett ungefär. Jamie Benn och Tyler Seguin är deras två största stjärnor och som dem levererade. Det finns väl ingen anledning att tro att det ska bli så mycket sämre iår. Man har även klasspelare som Jason Spezza, Ales Hemsky och nya Patrick Sharp från Chicago. Det är klasspelare rakt igenom och klickar de lika bra som förra säsongen så bådar det gott så länge man får koll på sin defensiv. En annan spelare som ska bli otroligt kul att följa är den ryska stortalangen Valeri Nichushkin som gick skadad mer eller mindre under hela förra säsongen. Under sitt första år stod han för 34 poäng på 79 matcher och hade en plus/minus på hela +20, vilket visar att han har väldigt mycket hockey i sig. Efter det så har man ett gäng med rollspelare och på pappret så ser det inte supervasst ut förutom 1.5-2 femmor, men de gör sitt jobb bra och kommer bli minst lika viktiga dem.

Förväntningar: Ser man på truppen så är det inte alls otänkbart att många tror på tror på dem till kommande säsong. Nu har man två riktigt bra backar, en backbesättning i övrigt som borde funka och framförallt så har man ett så pass offensivt skickligt lag att det defensiva inte ska vara några problem. Pratade förut om deras brister bakåt förra året och egentligen har man väl inte ändrat så pass mycket av det utan får helt enkelt inrikta sig på att spela ett bättre försvarsspel så har man förmodligen lite medstuds också i längden. Man var inte långt borta från slutspel senast och jag tycker allt man borde kunna några poäng mer det här året. Man spelar i en tuff division som sagt där jag tycker att lag som Minnesota, Chicago, St Louis och Nashville ska vara lag som tar sig till slutspel och då är det klart det blir tufft med tanke på att max fem lag har möjlighet från Central Division. Jag förväntar mig dock att man klarar sig på rätt sida av strecket för där ska man vara med det laget.

Tips: Dallas kniper en slutspelsplats, men man kommer verkligen få kriga för det och lär hamna nånstans runt placering 7-8 i Western Conference.

Tidigáre inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary
Carolina
Chicago
Colorado
Columbus
´
Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden