Carolina Hurricanes är ett av de lag som det varit minst surr om i sommar angående teransfers och så vidare och det är väl ett tecken på att man faktiskt tror lite på det man gör. Jag själv är skeptisk för tillfället och det gäller för dem att motbevisa mig, men jag tror tyvärr att det kommer bli svårt.

  • Carolina Hurricanes
  • Division: Eastern, Metropolitan
  • Prestation förra säsongen: Placerade på sistaplats i sin division och totalt på plats 14 i Eastern Conference

carolina_hurricanes_200x120

Nyförvärv: Eddie Läck (G), Tyler Ganly (D), James Wisniewski (D), Noah Hanifin (D), T.J. Hensick (F), Derek Ryan (F), Lucas Wallmark (F)

Förluster: Anton Khudobin (G), Alexander Syomin (F), Ben Holmstrom (F)

Målvakter: Som de flesta lag i ligan så har man det ganska bra ställt på målvaktssidan. Cam Ward är en trotjänare i klubben som förra året hittade tillbaka till sin gamla form igen efter att ha gjort en ganska dålig säsong innan det. Hans spelstil kan nog betraktas som lite flängig, men jag själv tycker det är tvärtom. Han är inte en jätte i målet och gör sig ganska liten, men samtidigt är han väldigt placeringssäker. Det som kan spöka den här säsongen är att han faktiskt börjar bli lite äldre, även om han har ett par säsonger kvar i kroppen. Det mest spännande med deras två målvakter är ju nya Eddie Läck från Vancouver. Eddie har väl aldrig riktigt etablerat sig som NHL-målvakt, men förra säsongen var ett steg i rätt riktning när han slutade på en räddningsprocent över 92. Ward behöver prestera på topp om han ska få behålla förstaspaden.

Backbesättningen: Backarna är väl de som ser mest spännande ut i deras trupp, även om det är långt ifrån den bästa jag sett. Justin Faulk och nya James Wisniewski lär vara de som utnyttjas mest av coach Bill Peters. Faulk är en världsklassback offensivt sett och är en grym skridskoåkare. Han skulle behöva förbättra sitt defensiva arbete lite, men han är fortfarande ung. Den mest intressanta i uppställningen är såklart draftval nummer fem, Noah Hanifin från Boston College. Detta var såklart Carolinas förstaval i sommarens draft och killen har höga förväntningar på sig, men kanske inte är den där producerande backen, vilket gör att han kanske får lite svårare att ta plats bland de tre-fyra första backarna. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte sett honom i mer än någon match i junior-VM förra året, men är dock rätt övertygad om att vi kommer få se mycket av Hanifin framöver. Sammanfattat så har man det helt okej ställt bakåt, men fortfarande långt ifrån toppklubbarna.

Forwards: Ja, vad ska man säga om den här lagdelen? Förra säsongen hade man otroligt svårt att få igång ett anfallsspel som ens var någorlunda farligt. Skinner, Staal och Staal i all ära, men efter det då? Man har ett par unga och talangfulla som Elias Lindholm, Victor Rask och tjecken Andrej Nestrasil, men det är fortfarande inget man förlitar sig på och jag har svårt att se att det ska bli så mycket bättre den här säsongen. Det är också svårt att veta vad Carolina ens vill med sin trupp. Man har några unga spelare, men inte tillräckligt många med den talangen som gör att man kommer bli en toppklubb inom ett par säsonger. Där ligger till exempel både Buffalo och Edmonton hästlängder före. Nej, Canes kommer få svårt att göra mål även den här säsongen. Det är jag rätt övertygad om.

Förväntningar: Som jag skrev precis ovan så tror jag knappt ärligt att ingen vet vad man ska kunna förvänta sig av den här truppen. Eller man kan inte förvänta sig så mycket helt enkelt. För ett par säsonger sedan så var Canes faktiskt en klubb som var med och utmanade i slutspelet och faktiskt ett lag som det var ganska bra snurr på. Man skapade mycket och det fanns ljuspunkter i spelet som det verkligen inte finns nu. Jag såg Carolina ett antal gånger förra säsongen och jag får nog säga att det var ett tråkigare lag att kolla på än New Jersey, och då är det tråkigt. Nu känner jag att sågen har varit framme tillräckligt länge, men det är också helt från hjärtat. Och hjärnan.

Tips: Carolina placerar sig på sistaplats i Eastern Conference, med utmaning av både Toronto och Buffalo.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston
Buffalo
Calgary

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden