Buffalo var ligans klart sämsta lag förra året. Man hamnade på sistaplats i hela ligan där det skiljde två poäng mellan dem och Arizona, men spelmässigt så var det stor skillnad. Nybygget av Buffalo är på god väg att ta sig, men klarar man av att fixa en mycket bättre placering så pass tidigt in i processen?

  • Buffalo Sabres
  • Division: Eastern, Atlantic
  • Prestation förra säsongen: Slutade sist i ligan med sina 54 poäng, med då är ändå 54 poäng ganska högt räknat om man kollar på spelet

buffalo_sabres_200x200

Nyförvärv: Robin Lehner (G), Matt Donovan (D), Bobby Sanguinetti (D), Carlo Colaiacovo (D), Evan Rodrigues (F), David Legwand (F), Ryan O’Reilly (F), Jamie McGinn (F), Cal O’Reilly (F), Jack Eichel (F), Jason Akeson (F)

Förluster: Anders Lindbäck (G), Matt Hackett (G), André Benoît (D), Tyson Strachan (D), Nikita Zadorov (D), Matt Ellis (F), Cody Hodgson (F), Mikhail Grigorenko (F)

Målvakter: Sabres genomgår som sagt en ganska stor ombildning och det även på målvaktssidan. Jhonas Enroth gjorde succé i Buffalo förra året, men tröttnade väl lite på slutet och kanske insåg själv att han behövde en ny utmaning än att stå i hopplösa Buffalo där man fick räkna med att få 40 skott i snitt emot sig varje match. Lindbäck kom in istället för honom och spelade även han lika bra under de få matcher han stod, men ändå finns han inte heller kvar i truppen. De verkar dock ha en förkärlek till svenska målvakter nu när man kontrakterat Robin Lehner från Ottawa. Enligt mig är han kanske den mest talangfulla målvakten Sverige har för tillfället. Han har fått stå i skuggan av Craig Anderson i Ottawa, men när han väl fått chansen har han varit helt otroligt bra med sitt spektakulära målvaktsspel. Frågan är bara hur det spelet kommer att funka i ett Buffalo som kommer inrikta sig på betongförsvar även kommande säsong. Min tanke är att det bara kan bli succé för Lehner. Ingen förväntar sig att Buffalo ska gå bra den här säsongen, men den som kan hjälpa dem är såklart Lehner. Andravalet Chad Johnson är helt okej och kommer säkert få en del speltid och även det tror jag kommer passa bra då hans spelstil är av den lite lugnare varianten och det kanske också är precis vad Sabres behöver ibland?

Backbesättningen: Backarna tycker jag ser helt okej ut ändå för att vara Buffalo i det här läget. Gorges och Bogosian kommer väl få ta ganska mycket ansvar, men bakom dem finns det en hel del talangfulla backar. Ristolainen kommer få massvis med istid och han passar bra in i deras spel med sin storlek och tyngd. Pysyk är en fysisk back som kommer göra mycket nytta framför egen kasse. Sedan har man ju värvat in Carlo Corlaiacovo som är rutinerad och ganska underskattad. Han kan bidra såväl framåt som bakåt, även om vi inte ska kalla honom en toppback. För den låga lön han har så är han värd varenda dollar i månaden. Som sagt, fortsätter Buffalo att agera på andrapuckarna framför eget mål så kommer det bli en bättre säsong en förra säsongen poängmässigt.

Forwards: Här har vi något som borde kunna vara Buffalos stora framtid. Man har tappat Hodgson och Grigorenko, men de spelare man fått in borde kunna göra skillnad. Förra året hade man problem med att göra mål och tillochmed väldigt svårt att ens ta sig till chanser. Till den här säsongen ser det bra mycket mer lovande ut. Med andravalet från draften, Jack Eichel, så bör man kunna få lite mer fantasi framåt. Eichel var med redan i våras i det amerikanska VM-laget där han var en av de framstående spelarna, trots att han endast spelat juniorhockey innan. Nog finns det en del att jobba på, men det är ganska givet att han kommer få en stor roll i detta Buffalo. Det offensiva är blandat ungt och gammalt. Gionta, Legwand, McCormick occh Moulson utlger rutin och dessutom en hel del tyngd (förutom den förstnämnda). Bakom dessa ålderherrar så finns det en hel del spännande som gör att jag verkligen tror att Buffalo kan överraska lite den här säsongen. Ryan O’Reilly har tillkommit. Evander Kane likaså. Sedan tidigare finns också Tyler Ennis som med sin teknik och fart kan trolla bort de flesta med några skär. Ja, talangen finns verkligen framåt hos Buffalo och blommar den ut på rätt sätt så kommer de plocka betydligt fler poäng än förra säsongen.

Förväntningar: Ingen förväntar sig någonting från denna trupp. Den är tunn, oprövad och faktiskt ganska dålig om man jämför med många andra. Däremot som jag skrivit flera gånger ovan så finns det en hel del talang i denna trupp. Framförallt offensivt. Klickar det någorlunda bra och man får ett positivt svar genom hela säsongen så kommer man utveckla laget nåt så grymt till säsongen efter detta och då kanske man också kan vara med och slåss om en slutspelsplats. Det kommer man inte vara nu utan kommer förmodligen få rikta in sig på nånstans runt samma placering som förra året.

Tips: Jag ”sticker ut näsan” och spikar plats nummer 15 i tabellen för Buffalo även den här säsongen.

Tidigare inför-texter:
Anaheim
Arizona
Boston

/Heden