Boston kommer från en säsong som inte alls var som man tänkt sig. På pappret hade man en riktigt bra trupp, men någonstans skar det sig. Till den här säsongen kan jag nog ganska säkert säga att det kommer bli åtminstone lika tufft som förra året. Kan Boston vara påväg utför?

    • Boston Bruins
    • Division: Eastern, Atlantic
    • Prestation förra säsongen: Missade slutspel med några få ynka poäng

boston_bruins_200x200

Nyförvärv: Zane McIntyre (G), Matt Irwin (D), Colin Miller (D), Brandon DeFazio (F), Matt Beleskey (F), Jimmy Hayes (F) Sean Kuraly (F), Zac Rinaldo (F), Joonas Kemppainen (F)

Förluster: Niklas Svedberg (G), Martin Jones (G), Dougie Hamilton (D), Matt Bartkowski (D), David Warsofsky (D), Carl Söderberg (F), Milan Lucic (F), Matt Lindblad (F), Reilly Smith (F), Marc Savard (F), Gregory Campbell (F)

Målvakter: Ja, vad ska vi säga om deras två keeprar? De har för tillfället bara en på kontrakt uppe hos de stora grabbarna och det är såklart Tuukka Rask. Finländaren är en av världens klart bästa målvakter och på så sätt kan man skatta sig lyckliga. Förra året stod han 70 av 82 matcher i grundserien och så länge han håller sig skadefri så kommer han nog stå nånstans mellan 65-70 matcher den kommande säsongen också. Så fem plus för denna kille helt klart. Däremot så är det fortfarande lite öppet om den andra platsen. Kanske signar man någon ny eller så ger man talangen Malcolm Subban lite speltid. Misstänker dock att de vill matcha honom så mycket som möjligt i farmarligan då han förmodligen är en målvakt som kommer ta plats som förstaval på sikt i NHL. I vilket fall så tycker jag man kan vara nöjda med det man har. En av världens bästa och ett antal målvakter som kommer underifrån. Synd dock med Svedberg som lämnat.

Backbesättningen: Här hade vi deras stora akilleshäl under föregående säsong. Det var under långa tunder väldigt rörigt i egen zon, även när Zdeno Chara kom tillbaka från sin skada. Vad det berodde på är svårt att veta för man hade trots allt en backuppsättning som stod sig klart över medel på pappret. Att man sedan inte fick ihop det är en annan femma. Till den här säsongen så tycker jag den här lagdelen ser sämre ut. Chara är bra såklart, men han är 38 år gammal och en spelare i hans storlek blir verkligen inte rörligare med åren. När man sedan tappat Dougie Hamilton till Calgary i en idiotisk trejd så blir det heller inte lättare. Dessutom har Bartkowski försvunnit som var en stabil topp-sex back. Det var virrigt förra säsongen i den här zonen och med tappet av framförallt Dougie så kommer det inte bli mindre virrigt. Jag tror knappast Matt Irwin kommer ersätta Hamilton. Nej, här behöver man ha in någonting mer för att utmärka sig.

Forwards: Här kanske vi har det största problemet just nu. Hur ska man göra mål? Nog för att man har kvar duktiga spelare som Bergeron, Krejci och Marchand, men ärligt? Det här kommer bli en mellansäsong för de stora starka björnarna. Söderberg, Lucic och Smith är tre extremt tunga tapp och de är verkligen inte ersatta med någorlunda lika spelartyper. Visst, Boston är inne i en liten ”ombyggnation”, men deras topp-sex skrämmer inte någonstans. Det där Boston som vi är vana att se som tuggar på så fruktansvärt i anfallszon kommer istället vara det laget som försvarar. Man har helt enkelt inte den kvalitén framåt för att klara av det här.

Förväntningar: Jag tror nog att de flesta som inte har så stor koll på NHL och när det gäller spel kommer fortsätta att spela på Boston till ett lågt odds i början, men jag kan nog redan nu säga att värdet kommer ligga på motståndarlagen i varje match. Nästan så säker är jag på att det blir ännu en fiaskosäsong för Boston. Man har för tunga tapp i laget och med tanke på hur det såg ut under stora delar av förra säsongen så finns det som sagt inte nog med kvalité här för att lyckas. Jag misstänker att Boston kommer ta säsongen lite som den kommer och man kommer också precis som förra säsongen att missa slutspelet. Den här gången blir det inte med två poäng, utan fler än så.

Tips: Boston missar slutspel och hamnar nånstans mellan plats 10-12 i Eastern Conference.

Tidigare inför tester:
Anaheim
Arizona

/Heden