Arizona har en riktigt tuff säsong bakom sig där det mesta inte stämde. Man var ett av de klart sämsta lagen rakt igenom och det enda man kan glädja sig åt till kommande säsong är att man besitter en av världens bästa backar och att man hade tredjevalet i sommarens draft.

    • Arizona Coyotes
    • Division: Western, Pacific
    • Prestation förra säsongen: Placerade sig sist i Western Conference där man endast hade Buffalo bakom sig i det totala

arizona_coyotes_200x200

Nyförvärv: Anders Lindbäck (G), Nicklas Grossmann (D), Alex Grant (D), Zbynek Michalek (D), Dakota Mermis (D), Derek Smith (D), Boyd Gordon (F), Brad Richardson (F), Steve Downie (F), Dustin Jeffrey (F), Antoine Vermette (F), Dylan Strome (F)

Förluster: Mark Visentin (G), Mike McKenna (G), Andrew Campbell (D), John Moore (D), Sam Gagner (F), Lauri Korpikoski (F), Mark Arcobello (F), | Tye McGinn (F), Justin Hodgman (F)

Målvakter: Den här sidan är väl ändå något som laget kan glädjas lite åt. Jag tycker varken om Mike Smith eller svenske Anders Lindbäck och deras spelstil. Smith är den som ska dra det stora lasset denna säsong och Lindbäck är med för att ”lära” och för att han är en helt okej målvakt att ha som nummer två. Smith var väldigt ojämn förra säsongen, men visade året innan att han verkligen är en bra målvakt. Han måste dock höja sig rejält från förra säsongen om laget ska gå bättre än vad man gjorde förra året. Dessutom tror jag att Lindbäck är bra sugen på att knipa Mike Smith’s plats. Anders avslutade säsongen på ett övertygande sätt i Buffalo och kommer säkerligen vara minst lika spelsugen iår. Här har de ett bra målvaktspar, även om det är långt ifrån det bästa.

Backbesättningen: Redan här märks det att laget kommer bli ett bottenlag även kommande säsong. Man har visserligen plockat tillbaka Michalek som stormtrivs i klubben och även Grossman som är en helt okej back på den här nivån, men det tillsammans med storstjärnan Oliver Ekman Larsson är också det enda som är av någorlunda klass. I övrigt så finns det en del utvecklingsbara backar, men det är också långt ifrån de mest talangfulla. ”OEL” kommer återigen få snitta 25-30 minuter per match och gör han en sån säsong som han gjorde sist så kan man faktiskt hoppa upp någon placering i tabellen. Det kommer dock krävas en hel del av den här lagdelen och klarar de inte trycket så gäller det för Smith och Lindbäck att vara på tårna.

Forwards: Framåt ser det ändå inte helt dumt ut. Det ser betydligt mycket bättre ut nu om man jämför med förra säsongens trupp. Doan, Hanzal och hemvändande Vermette är väl de som ska dra det största lasset här. Ingen är någon superstjärna framåt, men man har en ganska jämn och fin trupp som säkert kan göra det jobbigt ibland för sina motståndare. Tredjevalet i draften är 18-åriga Dylan Strome och han har en del förväntningar på sig. I juniorligan dominerade han och han förväntas även få vara en del av nybygget som Arizona håller på med. Pressen är stor på den unga supertalangen och här kommer han också få chansen att utvecklas och få så mycket speltid som han behöver. Dessutom har man Max Domi i truppen som var fullständigt magnifik i förra årets junior-VM. Dessa två kan bli ganska kul att titta på i vinter. En annan kille som avslutade säsongen riktigt bra var unge tysken Tobias Reider. Ska inte heller glömma att nämna Mikkel Bödker som var skadad stor del av förra säsongen och självklart är han en av deras nycklar till framgång. Som sagt, framåt ser det ganska spännande ut och min känsla är att Arizona faktiskt kan vara ganska roliga att titta på kommande säsong, även om man i slutändan kommer hamna i botten.

Förväntningar: Nej, här ska man nog inte förvänta sig alltför mycket. Däremot så får jag känslan av att vi kan få se ett offensivt Arizona kommande säsong. Vi har Ekman Larsson på backen som slog till hela 23 mål från backplatsen förra året. Och som jag skrev ovan om forwards så tror jag det kan bli ganska bra. Man har några rutinerade pjäser blandat med en hel del talang offensivt sätt och blommar dessa ut på rätt sätt så kommer Yotes bli ganska jobbiga att möta i vinter. Däremot så tror jag återigen man kommer bli sårbara bakåt och därav så tar man sig inte till slutspel iår heller. Förra året var man tillsammans med Edmonton och Buffalo långt efter de andra lagen och så mycket kommer man inte utvecklas att man tar 20-30 poäng mer.

Tips: Som jag skrev ovan så kommer laget inte utvecklas så mycket mer att man kommer knappa in på de andra speciellt mycket. Botten två känns givet för Arizona.

Tidigare inför-texter:
Anaheim

/Heden