När vi nu närmar oss julafton så nalkas det Melbourne-derby i Australien, något som jag ser fram emot väldigt mycket. AAMI Park är mer redo än någonsin för den här drabbningen, jag är också redo. Frågan är… Är ni redo?

  • Match: Melbourne City – Melbourne Victory
  • Plats: AAMI Park
  • Matchstart: 09:30

Melbourne City

melbourne-city

Tre senaste:

Newcastle Jets 0-4 Melbourne City
Central Coast Mariners 1-5 Melbourne City
Melbourne City 5-1 Perth Glory

Skador/avstängningar:

Connor Chapman (försvarare – skadad)
Corey Gameiro (mittfältare/anfallare – skadad)

Statistik:

Gjorda mål hemma: 10 (2.50/match)
Insläppta mål hemma: 8 (2.00/match)

Vinst % hemma: 2/4 (50%)
Förlust % hemma emot: 2/4 (50%)

Kommentar:

Jag vågar nog påstå att Melbourne City är ligans bästa lag på sina bästa dagar, och som deras form ser ut nu så är man definitivt på en av sina bättre dagar. De 3 senaste matcherna har man gjort 14 mål varav 9 mål var på bortaplan över 2 matcher. Nu vankas det derby och det är lite skillnad naturligtvis, men jag tror att City kommer ta med sig formen in i det här mötet. Man vet att motståndarna kommer med lite sämre självförtroende, så det blir nog full fläkt från start här för ”hemmalaget”.

—————————————————-

Melbourne Victory

melbourne-victory

Tre senaste:

Perth Glory 1-0 Melbourne Victory
WS Wanderers 2-0 Melbourne Victory
Wellington 2-0 Melbourne Victory

Skador/avstängningar:

Nick Ansell (försvarare – skadad)
Carl Valeri (mittfältare – sjuk) – Ordinarie!

Statistik:

Gjorda mål borta: 4 (0.67/match)
Insläppta mål borta: 8 (1.33/match)

Vinst % borta: 1/6 (17%)
Förlust % borta: 4/6 (67%)

Kommentar:

Melbourne Victory, fjolårets vinnare av A-League är i en jättesvacka där man har 3 förluster (på bortaplan ska nämnas) i rad där man dessutom inte gjort ett enda mål!!! Matcherna innan mot Mariners och Adelaide spelade man inte heller speciellt bra trots att man vann båda. Det enda positiva Melbourne Victory kan ta med sig här är att man vann förra derbyt mot Melbourne City med 3-2, men i den matchen hade Melbourne City jättestora skadeproblem, så man får det ännu svårare i den här matchen.


Sammanfattning:

Melbourne City i kalasform mot ett riktigt självförtroendelöst Melbourne Victory. Derby är alltid derby, men vi måste ge Melbourne City klar fördel här. Man är ett jättemycket bättre lag just nu och det visar sig verkligen på resultaten. Man gör mål hur man vill, när man vill samtidigt som Melbourne Victory har svårt att ens skapa lika många chanser som man brukar. Ska jag försöka tippa matchen så säger jag 3-1 till Melbourne City, men är Melbourne Victory lika uddlösa som senast så kan det bli en pinsam kross på agendan, för minsta lilla misstag straffar sig mot Melbourne City i nuläget.

Tips: Ska ni spela så tycker jag att ni ska spela på Melbourne City. Annars funkar oftast överspel i derbyna, men det kanske är bättre att kolla live och se hur matchen ser ut.