Negredo-and-Sergio-AgueroManchester City och Sunderland möts i den första titelkampen för säsongen. City kan ta det första steget i jakten på en dubbel, om inte en trippel. För Sunderland skulle en seger i ligacupfinalen vara monumental och till och med göra säsongen lyckad även om man skulle ramla ur Premier League.

Match: Manchester City – Sunderland (ligacupfinal)
Arena: Wembley
Avspark: 15:00

Wembley – en arena där allt kan hända

Allt talar för Manchester City. Tabelläget, bredden i truppen, spetskvaliteterna – Manchester City vinner på alla punkter. Men, det här är ingen hemmamatch på Etihad, det här är en cupfinal på Wembley. Vilken spelare som helst kan drabbas av stora skälvan när bucklor ska delas ut och även de största favoriterna kan falla. Förra säsongen besökte Manchester City Wembley i FA-cupfinalen, och fick se sig besegrade av Wigan (som för övrigt hade ungefär samma prekära tabelläge som Sunderland har nu).

Manchester City har gått fram som en ångvält i ligacupen, men i ärlighetens namn har väl motståndet kanske inte varit av högsta klass. Först avfärdade man förra säsongens nemesis Wigan med 5-0. Sedan har man i tur och ordning tagit hand om Newcastle, Leicester och West Ham.

Sunderland har haft ett betydligt tuffare motstånd fram till finalen. I de första omgångarna avfärdade man MK Dons och Peterborough ganska enkelt. Sedan tog man en meriterande seger mot Southampton och därefter en ännu mer imponerande seger mot Chelsea (efter förlängning). I semifinalen gick dubbelmötet till straffar och Sunderland kunde ta hem straffläggningen på Old Trafford.

Senaste resultat och formkurvor

Manchester City kommer från en period med en hel del märkliga resultat där maskineriet har hackat lite grann. Det har blivit två förluster under februari, båda dessutom hemma. Chelsea kom på besök i början av månaden och stängde effektivt Citys anfallsspel. Två veckor senare gjorde Barcelona samma sak. Målskyttet har det gått lite troll i. Man har faktiskt bara gjort tre mål på de senaste fem matcherna, från att ha snittat mer än tre mål per match under säsongen.

Sunderland lyckas för tiden gneta sig till betydligt bättre resultat än vad man gjorde i inledningen av säsongen, men man ligger fortfarande pyrt till i botten av ligatabellen. Det har dock bara har blivit tre förluster på den här sidan årsskiftet. Gus Poyet har verkligen lyckats få bättre ordning på försvarsspelet. Att notera är att Sunderland vann mötet lagen emellan på Stadium of Light tidigare under säsongen.

Skador och avstängningar

Manchester City har frågetecken för Nastasic, Agüero och Jovetic. Enligt rapport kunde Agüero börja träna för fullt igen i tisdags och förmodligen är han tillräckligt fit för att spela finalen.

Sunderland har inga större skadeproblem. Målspottaren Steven Fletcher är tillbaka i träning men startar förmodligen på bänken.

Preliminära startuppställningar:
Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, Kompany, Kolarov – Nasri, Ferdinandinho, Touré, Silva – Agüero, Negredo

Sunderland: Mannone – Marcos Alonso, O’Shea, Vergini, Bardsley – Colback, Bridcutt, Sung-Yong Ki – Johnson, Altidore, Borini

Oddsen på ligacupfinalen

Manchester City är stora favoriter enligt oddsen, och det är väl naturligt. Oddset på seger för Manchester City ligger omkring 1.25-1.30. Oavgjort betalar upp emot sex gånger pengarna och för en seger för Sunderland får du 10 gånger pengarna. Intressant är att oddsen för en seger för City med handikapp -1 ligger en bra bit under två gånger pengarna och att oddsen för underspelet (2.5 mål) ligger omkring 1.50. Det blir sällan många mål i finaler på Wembley så det finns kanske läge i att gå mot oddsen här.