En match från la liga denna fredag och den utspelar sig på den spanska solkusten. Det är Valencia som gästar La Rosaleda och för motståndet står Malaga.

  • Match: Malaga – Valencia
  • Arena: La Rosaleda
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: Regn under dagen som förväntas bli värre närmare matchstart, runt 11 grader.

malagaportillo

Malaga blev som bekant av med alla sina stjärnspelare inför säsongen och jag tycker man gjort det godkänt när vi nu kommit halvvägs in på säsongen. En 14:e plats är inte dåligt med tanke på det spelarmaterial man har och med lite flyt så kanske man kan klättra ett par placeringar innan säsongen är slut. Men då måste målskyttet bli bättre då man endast gjort 19 mål framåt hittills på lika många matcher. Uppsättningen anfallare känns dock lite tunn för att jag ska tro på Malaga, där Roque Santa Cruz är för gammal och resten för unga och oerfarna. Defensivt har man dock kommit igång efter en trevande inledning, tre insläppta mål på de fem senaste matcherna är riktigt bra, speciellt då man mött lag som Villarreal (1-1) och Atlético Madrid (0-1).

Tre senaste:

Levante 1-0 Malaga
Malaga 0-1 Atlético
Elche 0-1 Malaga

Skador/avstängningar: Weligton

Hörnor för: 92 (4,8 per match)
Hörnor emot: 129 (6,8 per match)

Gula kort: 56 (2,9 per match)
Röda kort: 2

………………………………….

Domare: Delgado Ferreiro

domaredelgado

Gula kort: 34 (5,7 per match)
Röda kort: 1

Delgado Ferreiro är ingen personlig favorit och hans matcher kan ibland bli lika stökiga som frisyren han bär. Snittar alltså 5,7 gula kort den här säsongen och det får anses som strax över medel i den spanska ligan. Det brukar bli en hel del kort mellan dessa lag och med tanke på att det är en sexpoängsmatch så tror jag att det kan smälla en del här. Planen på La Rosaleda brukar vara i dåligt skick och när det dessutom förväntas regna idag så lär det knappast bidra till skönlir. Dessa lag möttes i premiäromgången och då kastades det ut åtta ostskivor, något liknande tror jag på idag. Kortlinen hos betsson ligger på låga 5,5 och den tror jag garanterat vi kliver över till oddset 1,74!  

………………………………….

Valencia CF v FC St Gallen - UEFA Europa League

Valencia placerar sig som åtta just nu och känns otroligt svårtippade för dagen, speciellt på resande fot där man är ett av ligans sämsta lag. Man stod för två väldigt bra insatser mot Real Madrid (2-3) och Levante (2-0) hemma på Mestalla, men i senaste omgången var det bottennapp igen i bortamatchen mot Celta Vigo (1-2). Efter detta har man även hunnit med en cupmatch mot Atlético Madrid (0-2) i veckan och den kan nog sitta i benen hos en del spelare. Sedan har vi det här med försäljningen av klubben som är på tapeten, så det är mycket som händer i Valencia. Precis som hos Malaga har man stora bekymmer med målskyttet och bakom Jonas (8mål) så är det fattigt med spelare som kan placera en boll i nät.

Tre senaste:

Celta Vigo 2-1 Valencia
Valencia 2-0 Levante
Valencia 2-3 Real Madrid

Skador/avstängningar: Víctor Ruiz

Hörnor för: 113 (5,9 per match)
Hörnor emot: 97 (5,1 per match)

Gula kort: 40 (2,1 per match)
Röda kort: -


Den här matchen kan gå precis hur som helst och det bästa tipset är att skippa 1×2 spelet helt och hållet. Valencia har utan tvekan de bästa spelarna, men som bekant är det på planen det ska avgöras. Jag är inget större fan av underspel men det känns verkligen som den här matchen går under 2,5 mål (1,85 @ bet365).

Mitt tips: 1-0 eller 0-1 (båda resultaten finns till 8,50 @ bet365).

Kommentera gärna om ni har egna tips i matchen eller funderingar kring något!

/e@sy