Idag vänder vi blickarna mot den spanska solkusten och närmare bestämt La Rosaleda. Hemmaplan för Malaga som idag gästas av Real Sociedad, när den 24:e omgången av la liga ska avslutas.

  • Match: Malaga – Sociedad
  • Arena: La Rosaleda
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Ganska mycket regn och runt 14 grader

malagaportillo

Malaga har halkat ner rejält i tabellen och placerar sig nu på en 17:e plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Formen är inte särskilt bra där man inkasserat tre förluster på sina fem senaste matcher. Man kommer från en ordentlig snyting i förra omgången då man fick stryk mot Rayo med hela 4-1. Just försvarsspelet har varit ett stort problem på slutet där man släppt till nio mål på de tre senaste matcherna. Till dagens match har man dessutom lite defensiva bekymmer då både Sánchez och Gámez saknas.

Tre senaste:

Rayo 4-1 Malaga
Malaga 3-2 Sevilla
Barcelona 3-0 Malaga

Skador/avstängningar/vilar: Sergio Sánchez, Pawlowski, Morales, Casado, Eliseu, Jesús Gámez

Hörnor för: 112 (4,9 per match)
Hörnor emot: 153 (6,7 per match)

Gula kort: 68 (3 per match)
Röda kort: 3

………………………………….

Domare: Del Cerro Grande

domarecerrogrande

Gula kort: 57 (4,8 per match)
Röda kort: 3

Del Cerro Grande är en hyfsad domare i mina ögon och även fast han haft ett par kaosmatcher den här säsongen så brukar han hålla en relativt bra nivå i vanliga fall. Men det kommer regna under dagens match och en mindre bra gräsmatta borde öppna upp för mer kamp än finlir. Dessutom brukar det kastas ut en hel del gula kort på när Malaga spelar hemma, vi har ett snitt på 7,8 om vi ser till de fem senaste matcherna. Betsson har en lina på 4,5 gula kort och den tror jag garanterat att vi kommer kliva över till 1,72 i odds!

………………………………….

sociedad

Sociedad har haft det relativt tungt på slutet och har bara plockat en seger på de fem senaste matcherna, en seger som togs mot Elche för tre omgångar sedan. Man borde haft en seger i senaste omgången då man ställdes mot tråklaget Levante, men man hade svårigheter med att få in bollen i den matchen. I och med att både Villarreal och Athletic Bilbao inkasserade en varsin förlust i helgen så har Sociedad ett gyllene tillfälle att  krympa avståndet upp till dessa lag.

Tre senaste:

Sociedad 0-0 Levante
Atlético 4-0 Sociedad
Sociedad 4-0 Elche

Skador/avstängningar/vilar: Granero, Ifrán, Carlos Martínez, Estrada, Agirretxe

Hörnor för: 109 (4,7 per match)
Hörnor emot: 122 (5,3 per match)

Gula kort: 41 (1,8 per match)
Röda kort: -


Med det försvarsspel som Malaga visat upp på slutet så tycker jag det luktar målglatt i den här matchen. Man har en tendens att kliva framåt på hemmagräs och det borde öppna upp för ett kontringsskickligt bortalag med Vela och Griezmann i spetsen. Men samtidigt är det regn i luften och man ska komma ihåg att planen på La Rosaleda alltid brukar vara i uselt skick, så jag skulle inte rekommendera några högre insatser. Men över 2,5 mål i matchen är värt en mindre insats till 1,975 hos bet365.

Mitt tips: 1-2

/e@sy