Jag tänkte börja skriva lite info kring de spanska matcher som jag inte lämnar något direkt speltips på, detta för att ni ska få så mycket kött på benen som möjligt innan ni lägger någon peng på matchen. Tycker ni till exempel om att spela på hörnor så har ni statistiken hur mycket lagen skapar och släpper till. Även domarinfo kommer finnas med och hur glad denne är på att kasta ut gula samt röda kort. Vi börjar med en match på La Rosaleda där Malaga gästas av Atlético Madrid.

  • Match: Malaga – Atlético
  • Arena: La Rosaleda
  • Start: 16:00
  • Väder: Ingen risk för regn men relativt starka vindar.

malagaatletico

Malaga placerar sig på en 10:e plats i nuläget och har en väldigt fin form in till den här matchen där man plockat poäng i tre raka matcher. Det är inga imponerande prestationer man stått för, men så länge man plockar poäng tror jag att tränare Schuster är mer än nöjd. Han är fortfarande starkt ifrågasatt som tränare i Malaga och det kan tyckas konstigt med tanke på att han inte har världens bredaste trupp att jobba med.

Tre senaste:

Elche 0-1 Malaga
Malaga 1-0 Getafe
Villarreal 1-1 Malaga

Skador/avstängningar: Tissone, El Hamdaoui (?)

Hörnor för: 79 (4,6 per match)
Hörnor emot: 118 (6,9 per match)

Gula kort: 47 (2,8 per match)
Röda kort: 2 stycken

…………………………….

domarefernandotexeira

Domare: Fernando Teixeira Vitienes

Gula kort: 54 (5,4 per match)
Röda kort: 1

Yngre brodern Teixeira håller alltså i pipan här och han är väldigt mycket lugnare än storebror José Antonio. Höll en bra nivå i sin senaste match mellan Valencia – Real Madrid (fyra gula kort) och jag tror inte det springer iväg allt för långt här heller. Han snittar alltså runt fem gula per match och det får anses som väldigt normalt i den spanska ligan. Linan hos betsson ligger på 6,5 kort just nu och den känns aningen hög.

…………………………….

Atlético Madrid har öppnat säsongen på ett väldigt imponerande vis och placerar sig på en andraplats för tillfället, slagen av en sämre målskillnad mot serieledande Barcelona. Med fem poäng ner till Real Madrid är man dessutom bäst i huvudstaden och nu gäller det att man håller i den fina formen. Endast en förlust har man den här säsongen och den kom i bortamötet mot Espanyol (0-1).

Tre senaste:

Atlético 3-2 Levante
Atlético 3-0 Valencia
Elche 0-2 Atlético

Skador/avstängningar: Raúl García, Gabi, Mario Suárez

Hörnor för: 99 (5,8 per match)
Hörnor emot: 56 (3,3 per match)

Gula kort: 42 (2,5 per match)
Röda kort: 1


Jag tror vi får se en väldigt jämn och tajt match där båda lagen har ett starkt försvarsspel att förlita sig på. När det kommer till offensiven så är det ingen tvekan om att bortalaget har lite tyngre vapen och jag tror därför man kniper med sig tre poäng hem till huvudstaden. Ska även nämnas att det förmodligen kommer blåsa en del på den spanska solkusten, något som gynnar bortalaget som spelar mycket efter backen.

Mitt tips: 0-1

Kommentera gärna om ni har egna speltips i matchen eller andra synpunkter!

/e@sy