En repris på helgens ligaomgång då Levante och Barcelona drabbar samman på Estadio Ciutat De Valencia i afton. Men nu är det den spanska cupen som gäller och i potten ligger en plats i semifinalen.

  • Match: Levante – Barcelona
  • Arena:  Ciutat De Valencia
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Risk för lite regn och runt 10 grader.

levantejuanfran

Levante har inte ställts på något ordentligt prov i cupen så här långt då man mött segundalaget Recreativo de Huelva (4-1) samt Rayo Vallecano (1-0). Man hade lite problem mot Recreativo trots de klara siffrorna och Rayo verkade inte allt för sugna på att gå vidare i cupen. Nu är det betydligt tuffare motstånd som väntar och även fast man fick med sig 1-1 mot Barcelona i helgens ligamatch så hade man inte särskilt mycket framåt. Man fortsätter dessutom med att rotera en hel del i cupen och till kvällens match vilar man flertalet nyckelspelare. Jag tror det blir extra kännbart utan Diop och Simao på defensiva mittfältet, två spelare som var fantastiska i helgens ligamatch mot Barcelona.

Tre senaste i cupen:

Levante 1-0 Rayo
Rayo 0-0 Levante
Levante 4-0 Recreativo

Skador/avstängningar/vilar: Navarro, Diop, Rodas, Gomis, Simao, Ivanschitz, Rubén García, Lell, Baba

Cupstatistik:

Hörnor för: 22 (5,5 per match)
Hörnor emot: 20 (5 per match)

Gula kort: 9 (2,3 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Alejandro Hernández Hernández

domarealejandro

Ligastatistik:

Gula kort: 36 (4,5 per match)
Röda kort: 3

Alejandro Hernández Hernández är den yngsta domaren i la liga med sina 31 år på nacken. Han debuterade i tredjeligan redan som 22 åring och efter detta så har domarkarriären pekat spikrakt uppåt. En helt ok domare men som ibland kan tappa matcher totalt på grund av sin orutin. Men det har inte blivit några större skandalmatcher denna säsong och 4,5 gula kort per match är inte särskilt farligt. Kortlinan hos betsson ligger på just 4,5 och den tror jag vi kan kliva under nu när det är cupmatch. 

………………………………….

Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal

Barcelona har haft en enkel resa hit då man först slog ut Cartagena, från spanska tredjeligan, med sammanlagt 7-1. Efter detta stod Getafe på tur där Barcelona fixade komfortabla 6-0 över två möten. Nu reser man alltså till Valencia för ännu ett möte med Levante och man har revansch att utkräva från ligamatchen i helgen. Nu är det ingen större katastrof om man reser hem med ett oavgjort resultat, men jag tror man kommer gå hårt för vinsten här. I returmötet mot Getafe roterade man inte särskilt mycket med 4-0 i ryggen, då lär man heller inte göra det nu. Noterbart är att Lionel Messi förväntas starta och gör i sådana fall match nummer 400 i barcelonatröjan.

Tre senaste i cupen:

Getafe 0-2 Barcelona
Barcelona 4-0 Getafe
Barcelona 3-0 Cartagena

Skador/avstängningar/vilar: Iniesta, Pique, Montoya, Neymar

Cupstatistik:

Hörnor för: 22 (5,5 per match)
Hörnor emot: 17 (4,3 per match)

Gula kort: 2 (0,5 per match)
Röda kort: -


Levante verkar inte allt för sugna på att avancera i cupen när vi ser vilka spelare man vilar i kväll. Jag tror faktiskt man inser att man inte kan rubba Barcelona över två matcher och då är det bättre att låta nyckelspelare få vila samt ge andra speltid. Barcelona reser med en stark trupp till Valencia och även fast man kommer rotera en del så finns det ju en helt annan bredd i laget än hos Levante. Förväntar mig en matchbild likt den i Espanyol – Real Madrid igår, och slutsiffrorna beror helt på hur effektiva Barcelona är.

Mitt tips: 0-3 (6,50 @ betsson)

Kommentera gärna om ni har egna spel i matchen!

/e@sy