Villarreal skrev jag om så sent som igår, när man träningsspelade mot Zaragoza på La Romareda. Det blev vinst med 2-1 där och det kommer bli mer av den varan under säsongen för den gula ubåten.

Lag: Villarreal

Säsonger i la liga: 14 

Placering i fjol: 6:e plats

Villarreal_200x200

Spelare in:
Vietto (Racing Club), Jonathan dos Santos & Espinosa (Barcelona), Rukavina (Valladolid), Cheryshev (Real Madrid), Ruiz (Valencia), Moreno (Mallorca), Perez (Olympiakos)

Spelare ut:
Perbet (Basaksehir), Pantic (Cordoba), Pereira & Aquino (Rayo), Roman (Barcelona B), Torres (Atletico)

Kommentar:

Värvningsansvarig hos Villarreal ska helt klart ha en klapp på axeln från samtliga runt om i klubben, för laget ser ruskigt intressant ut inför denna säsong. Man har inte bara värvat otroligt billigt, utan man har fått tag på riktigt intressanta namn som är på framåtmarsch i sina karriärer. Det enda som man kanske kan sätta ett frågetecken kring är försvarsspelet, där man inte är lika välrustade som i offensiven.

Ser vi till spelare in så vet jag knappt vart jag ska börja på detta smörgåsbord. Vietto som man hämtat från argentinska Racing Club är verkligen ett framtidsnamn, men det ska sägas att han är riktigt bra redan nu. Har sett ett par träningsmatcher från ynglingen och även fast det blir svårt att rubba på Gio dos Santos och Uche så kommer han bli en obehaglig inhoppare för motståndarna. Lillebror dos Santos, Espinosa och Cheryshev är alla tre spelare som hör hemma i la liga, men har haft ”oturen” att spela för Barcelona respektive Real Madrid, med sparsamt med speltid. Kikar vi försvarsmässigt så har man fyndat Rukavina från nedflyttande Valladolid. En mycket stabil högerback som sällan gör en dålig match.

Kikar vi på vad som lämnat laget så är det inga förluster överhuvudtaget. Perbet stod för en del mål förra säsongen, men det är en otroligt slätstruken spelare i mina ögon som man klarar sig bra utan. Torres är en supertalang som Atletico plockat tillbaka, men han spelade inte särskilt mycket förra säsongen och lär knappast saknas. Sedan har man lånat ut Jonathan Pereira och Javier Aquino till madridklubben Rayo Vallecano. Dessa två spelare går nog in i startelvan hos vilket mittenlag som helst, så har man råd att låna ut dessa har man en hyfsat bredd i truppen.

Villarreal har sett ruskigt bra ut på försäsongen där man plockat fem vinster av sex möjliga, och verkligen öst in mål framåt. Det kommer bli en väldigt trevlig säsong för den gula ubåten, var så säkra!

/e@sy