Endast sex lag kvar att gå igenom här i bloggen då vi har kommit fram till Valencia. ”Los Che” som stod för en mindre lyckad fjolårssäsong ska nu försöka vända vindarna och tampas om en CL-plats. Men jag tror man får nöja sig med Europa League då man blivit av med ett par nyckelspelare från förra säsongen.

Lag: Valencia

Säsonger i la liga: 76

Placering i fjol: 8:e plats

Valencia_200x200

Spelare in:
Andre Gomes, Rodrigo & Joao Cancelo (Benfica), Yoel (Celta Vigo), Orban (Bordeaux), Rodrigo De Paul (Racing Club) Mustafi (Sampdoria), Viera (Rayo)

Spelare ut:
Mathieu (Barcelona), Bernat (Bayern Munchen), Guaita (Getafe), Senderos (Aston Villa), Cartabia (Cordoba), Ruiz (Villarreal)

Kommentar:

Två väldigt tunga tapp hos laget när man blivit av med både Jeremy Mathieu och Juan Bernat. Mathieu var förra säsongens stora utropstecken, då han gick från en stabil vänsterback till en försvarsgeneral på mittbacken. Även Bernat var ruskigt bra förra säsongen då han inte bara var en klippa defensivt, utan även följde med upp i anfallen och var ett ständigt hot på vänsterkanten. Men ingen av dessa finns alltså kvar, något som bör märkas i defensiven hos ”Los Che”.

Kikar vi på vad man värvat in så är det inga spelare som fyller tomrummen efter de två herrar jag nämnt, snarare så att man lagt pengarna på att förstärka offensiven. Viera och Guardado har hämtats hem ifrån låneperioder och sedan har man värvat in anfallaren Rodrigo från Benfica. Även en till Rodrigo har man värvat in, från argentinska ligan och Racing Club. Han är blott 20 år gammal och har redan hunnit med att näta för sitt nya lag i en träningsmatch. En spännande spelare att följa som säkerligen kan få en del speltid under säsongen.

Kikar vi till träningsmatcherna så är det blandade resultat för Valencia, men man har även matchats mot riktigt hårt motstånd. Medans många andra spanska klubbar möter skräplag inom landets gränser så har Valencia ställts mot både Monaco (2-2), Benfica (3-1) och Manchester United (1-2).

Valencia kommer ligga med uppe i toppen av tabellen, men tappen av Mathieu och Bernat tror jag innebär att man missar CL i slutändan.

/e@sy