Vi beger oss denna dag till Baskien och staden San Sebastian, där Real Sociedad spelar sina matcher hemma på Estadio Anoeta. Laget har ett koppel av säsonger i högstaligan bakom sig och har gått bra de två senaste åren. Men jag tror att laget kan floppa en aning denna säsong och faktiskt hamna utanför europaplatserna.

Lag: Real Sociedad

Säsonger i la liga: 68

Placering i fjol: 7:e plats

sociedad_200x200

Spelare in:
Finnbogason (Heerenveen), Granero (QPR), Rulli (Estudiantes), Yuri (Eibar), Cadamuro (Mallorca)

Spelare ut:
Griezmann (Atletico), Bravo (Barcelona),, Seferovic (Frankfurt), Ifran (Tenerife), Jose Angel (Roma)

Kommentar:

Real Sociedad hade en mycket dålig start på förra säsongen, där man hade tydliga problem med att kombinera ligaspelet med spel ute i europa. Men man tog sig samman till slut och en sjundeplats tror jag att man är relativt nöjda med ändå. Men det innebär att man spelar ute i europa även denna säsong, där man precis kvalat in till Europa League. Känns inte som en fördel för laget, då truppen känns en smula tunn i dagsläget.

Kikar vi på vad man plockat in så är det absolut ingenting som sticker ut. Finnbogason känner vi igen sedan tiden i Helsingborg, där han spottade in en hel del mål. Även i Holland hade han två bra säsonger där han verkligen öste in mål för sitt Heerenveen. Men svenska och holländska ligan är en sak, den spanska ligan är både ett och två snäpp vassare. Han har sett hyfsad ut på försäsongen men jag tror inte det blir någon succé i Sociedad. Man har även köpt Esteban Granero från engelska QPR för en relativt billig peng. Granero var utlånad till Sociedad redan förra säsongen, men spelade då sparsamt på grund av skador. Känns inte som en spelare på framåtmarsch och jag tror han kommer floppa denna säsong.

När vi vänder blad och kikar på förluster för klubben så har man två mycket tunga sådana. Fransmannen Antoine Griezmann försvann till Atlético Madrid och han kommer lämna ett stort hål efter sig. Han var Carlos Velas lekkamrat i det här laget förra säsongen och stod för så otroligt mycket i offensiv väg. Sedan har vi även målvakt Claudio Bravo, som lämnat för Barcelona. Han hade en riktigt stabil fjolårssäsong och målvaktssidan hos Sociedad är nu ett enda stort frågetecken tycker jag.

Truppen känns som sagt tunn, vilket man förmodligen ska ordna till en aning innan transferfönstret stänger. Men jag tror man kommer få svårt att ersätta Griezmann, för den typen av spelare hittar man inte på loppis direkt. Carlos Vela kommer få dra ett mycket tungt lass denna säsong, vilket kan bli för mycket för mexikanen. Sociedad kan helt klart floppa i år!

/e@sy