Sevilla står på tur att granskas när vi snart bara har en vecka kvar till ligapremiär. Sevilla som blev av med sin bästa spelare inför den här säsongen, då Ivan Rakitic lämnade för Barcelona. Offensiven är det ingen större fel på, men håller man defensivt?

Lag: Sevilla

Säsonger i la liga: 66

Placering i fjol: 5:e plats

Sevilla_200x200

Spelare in:
Krychowiak (Reims), Vidal (Almeria), Barbosa (Las Palmas), Suarez & Deulofeu (Barcelona), Aspas (Liverpool), Botia (Elche)

Spelare ut:
Rakitic (Barcelona), Moreno (Liverpool), Cheryshev (Villarreal), Marko Marin (Chelsea), Perotti (Genoa)

Kommentar:

Sevilla var trögstartade förra säsongen och hittade inte riktigt rätt i början. Men en fantastisk vinnarstreak i slutskedet på säsongen innebar att man till slut hamnade på en femteplats. Man passade även på att spela hem Europa League, en turnering som man spelar i denna säsong också.

Man har värvat bra i laget tycker jag, i alla fall om vi kikar till den offensiva delen. Aleix Vidal som man hämtat från Almeria är en ruskigt bra kontringsspelare, då det är få spelare i den här ligan som matchar hans speed. Vidare så har man hämtat hem Iago Aspas från England, en helt ok värvning men inte mer än så tycker jag. Från Barcelona har man dock hämtat två intressanta herrar i Denis Suarez och Gerard Deulofeu. Suarez är en talang utan dess like och vi kommer få se väldigt mycket av den ynglingen i år. Deulofeu var utlånad till Everton förra säsongen och gjorde en helt ok säsong. Nu lånas han alltså ut igen och han saknar definitivt inte konkurrens i det här laget.

Rakitic är självklart ett stentufft avbräck för Sevilla, då han ibland styrde matcherna helt på egen hand. Väldigt tungt att man även tappade vänsterback Alberto Moreno, som nyligen kritade på för Liverpool. Just defensiven tycker jag ser darrig ut och det har den även gjort under ett par säsonger nu. Vänsterbacken lär man stärka upp omgående, för Navarro börjar bli till åren och är inte i närheten av samma kapacitet som Moreno. Sevilla kommer finnas med och kriga om europaplatserna även denna säsong, men jag tror faktiskt att man hamnar strax utanför den här gången.

/e@sy