Vi har kommit fram till det sista laget här i genomgången av La Liga, vilket är Real Madrid. Marängerna slutade ”bara” trea i ligan förra säsongen, men räddade upp det bra med en CL-titel. Man ser minst lika starka ut den här säsongen och frågan är om något lag kan stoppa dom?

Lag: Real Madrid

Säsonger i la liga: 84

Placering i fjol: 3:e plats

realmadrid_200x200

Spelare in:
James (Monaco), Kroos (Bayern Munchen), Navas (Levante)

Spelare ut:
Morata (Juventus), Casemiro (Porto), Lopez (Milan)

Kommentar:

Förutom titeln i Champions League så plockade marängerna även hem den spanska cupen, så fjolårssäsongen tror jag man är väldigt nöjda med trots tredjeplatsen i ligan. Nu siktar man givetvis på att plocka hem ännu fler titlar, vilket är fullt möjligt med det mördarlag man har just nu.

Det har inte hänt överdrivet mycket på värvningsfronten hos Real Madrid, vilket oftast bara är bra om man kommer från en lyckad säsong. Laget är samspelta och sedan har man spetsat till truppen med en trio väldigt vassa spelare. VM’s skyttekung James Rodriguez kritade på för Real Madrid och även fast han inte sett allt för vass ut under försäsongen så kommer han växa ju längre in vi kommer. Vi såg alla i VM vad den här killen kan göra och kommer han upp på den nivån så är han värd varenda krona. En annan som är värd varenda krona är Toni Kroos, som man hämtat från Bayern Munchen. Han har givit ett stabilt intryck under försäsongen och trots sin ringa ålder på 24 år så känns han mycket rutinerad i sitt spel, en kanonvärvning! Sist men absolut inte minst så har man förstärkt målvaktsposten med Keylor Navas, costaricanen som var helt strålande i VM. Casillas börjar bli till åren och Navas är en utmärkt ersättare.

Ser vi då till vad som lämnat laget så tror jag inte att många supporters grinar direkt. Morata gjorde en del mål förra säsongen och har framtiden för sig, men i den konkurrens som råder i Real Madrid just nu så var det nog bäst att han lämnade. Vidare så lånar man ut mittfältare Casemiro till Porto. Samma sak där, en lovande spelare men konkurrens är för hög för att han ska få speltid. Man har även gjort sig av med målvakt Diego Lopez, som jag tycker gjorde en bra fjolårssäsong. Men i och med Navas intåg så skulle en målvakt bort, och man sparkar inte Casillas före Lopez, även fast Lopez är den bättre målvakten i mitt tycke.

Summa kardemumma så är Real Madrid mycket starkare den här säsongen. Man har fått behålla stora delar av laget och alltså fyllt på med tre klasspelare. Man kommer vara med och fajtas om samtliga titlar den här säsongen!

/e@sy