Dags att ta sig an det första madridlaget i serien när jag tänkte kika närmare på Rayo Vallecano. En klubb som gjorde det riktigt bra förra säsongen, trots att man hade enorma förluster i spelartruppen. Ska man lyckas i år igen?

Lag: Rayo Vallecano

Säsonger i la liga: 16

Placering i fjol: 12:a

vallecano_200x200

Spelare in:
Mojica (Cali), Moreno (Mallorca), Lica (Porto), Quini (Real Madrid B), Amaya (Betis), Puzuelo (Swansea), Boateng (Fulham), Manucho (Valladolid), Aguirre (Toledo), Kakuta (Chelsea), Pereira & Aquino (Villarreal), Sanchez (Jaen), Morcillo (Recreativo), Abdoulaye (Porto).

Spelare ut:
Perea (Llagostera), Larrivey (Celta), Arbilla (Espanyol), Saul (Atletico), Cueva (Espanola), Seba (Nacional), Galvez (Bremen), Rat (PAOK), Ruben (Almeria), Carlos (Cordoba), Castillo (oklart), Falque (Tottenham), Viera (Valencia), Longo (Inter), Rochina (Blackburn), Lopez (Monaco), Galeano (Independiente).

Kommentar:

Rayo Vallecano tappade alla sina stjärnor förra säsongen och många trodde att man skulle hamna i botten av tabellen vid säsongens slut. Man låg även väldigt pyrt till under långa delar av säsongen, men en makalös streak i slutskedet innebar att man klättrade så högt upp som en 12:e plats. Tränare Paco Jemez uträttade underverk med det här laget och till skillnad från andra gäng i la liga så har man en mycket tydlig spelidé här. Man vill spela som Barcelona och när man väl hittade det spelet så blev det väldigt vägvinnande.

Inför årets säsong så är det samma visa igen, man har nämligen tappat alla sina stjärnor från förra säsongen. Larrivey, Saul, Arbilla, Galvez samt Viera var alla riktigt bra i Rayo under fjolårssäsongen, men nu är alla långt borta från klubben. Runt 20 (!) spelare har man tappat i truppen, en siffra som inget annat lag kan matcha i la liga. Givetvis är det tufft för Jemez att få ett helt nytt material att jobba med, och frågan är om han verkligen kommer lyckas i år igen? Jag ställer mig ytterst tveksam till det då man inte värvat in några klasspelare i laget direkt. Jag gillar dock duon som värvats in från Villarreal, nämligen Pereira samt Aquino. Det är två kvicka spelare och med lite större förtroende så kan dom nog blomma ut i Rayo. Men i övrigt ser det inte bra ut tycker jag, vilket det heller inte gjort i träningsmatcherna man spelat. Förvisso har man bara en förlust på fyra matcher, men man har stött på skitlag och inte imponerat ett dugg.

Jag tror att Rayo kommer gå väldigt knackigt i början, precis som förra säsongen. Sedan får vi se om Paco Jemez lyckas trolla med ett magert material ännu en gång.

/e@sy