Vi har kommit fram till de förväntade mittenlagen i la liga, där jag idag tänkte granska Malaga. Laget har med små medel lyckats bra två säsonger i rad nu, och man lär knappast ligga i botten i år heller.

Lag: Malaga

Säsonger i la liga: 34

Placering i fjol: 11:e plats

malaga_200x200

Spelare in:
Horta (Setubal), Rosales (Twente), Boka (Stuttgart), Ochoa (Ajaccio), Alberto (Liverpool), Cousillas (Tigre), Recio (Granada), Chen & Anderson (Zulte)

Spelare ut:
Willy (Man City), Gamez (Atletico), Eliseu (Benfica), Pawlowski (Lodz), Hamdaoui (Fiorentina), Amrabat (Galatasaray), Iakovenko (Fiorentina).

Kommentar:

Det har varit stora spelarflykter från Malaga de två senaste säsongerna där man verkligen trott att laget skulle få det väldigt tufft att hålla sig kvar. Men man har klarat det galant och har inte ens varit i närheten av att åka ur ligan. Till den här säsongen så har fått behålla förvånansvärt många spelare, förmodligen för att man inte hade så många som stack ut förra säsongen.

Kikar vi först på spelare som lämnat så börjar vi med målvakt Willy som flyttade till England och närmare bestämt Manchester City. Willy var riktigt bra förra säsongen och räddade Malaga många matcher, men jag tycker att klubben fått tag i en vettig ersättare där. I övrigt så tycker jag inte det är så tunga förluster man åkt på i truppen, utan dessa ska man klara sig bra utan. Klart att Gamez och Amrabat är två bra spelare, men knappast oersättliga.

In i truppen kommer Guillermo Ochoa, som gjorde ett riktigt bra VM för Mexico. En ganska anonym målvakt fram tills denna sommar, men jag tror han kan göra det riktigt bra på den spanska solkusten. Jag tror även man kan få stor nytta av mittfältaren Recio, som man plockat tillbaka från Granada, dit han var på lån förra säsongen. Han tog förmodligen det kliv som Malaga hade hoppats på och den här killen är bara 23 år gammal. En annan ung kille, Luis Alberto, har lånats in från Liverpool för att spetsa till anfallet. Han har sett bra ut på försäsongen och det är helt klart en spännande spelare.

Malaga har 4-1-1 på sina sex träningsmatcher hittills och jag tycker det bådar gott inför ligastarten om dryga två veckor. Med lite flax kan man vara med och kriga om en europaplats, även fast jag tror man hamnar runt samma position som fjolårssäsongen.

/e@sy