Levante gör blott sin 11 säsong i la liga, där man aldrig varit bättre än sexa i tabellen. Förra säsongen blev det en 10:e placering och man ska givetvis försöka förbättra detta i år. Men materialet ser tunt ut och när man dessutom blev av med sin största stjärna så tror jag på fiasko denna säsong.

Lag: Levante

Säsonger i la liga: 10

Placering i fjol: 10:a

levante_200x200

Spelare in:
Fernandez (Real Madrid), Perez (Valladolid), Gavilan (Getafe), Martins (Audax), Marino (Valladolid), Lopez (Girona), Morales (Eibar), Roger (Zaragoza), Nong (Recreativo)

Spelare ut:
Navas (Real Madrid), Pallardo (oklart), Rios (Recreativo), Nagore (Alcorcon), Rodriguez (Eibar), Pinto (Dusseldorf), Baba (Sevilla)

Kommentar:

Levante hade en ganska stor spelarflykt inför förra säsongen och många spådde att laget skulle tillhöra botten av la liga. Men tränare Caparros, som nu lämnat för Granada, hade sin spelidé klar för sig och han var nog en stor anledning till framgångarna förra säsongen. Det var absolut inte tal om något skönlir, där man oftast backade hem och förlitade sig på kontringar och fasta situationer. Vissa matcher var det direkt löjligt hur utspelade man var, för att sedan avgöra i slutskedet.

Givetvis så ska man även nämna målvakt Keylor Navas, som var den absolut största anledningen till att Levante hamnade på en mittenplacering. Costa Ricas landslagskeeper stod för många bragdmatcher och vi fick även se i VM att den här killen håller mycket hög klass. Men han har signat för Real Madrid nu och det är givetvis en blytung förlust för Levante. Nu lutar det nog åt att Marino (ny från Valladolid) kommer få den otacksamma uppgiften att ersätta Navas, en målvakt som inte hade någon bra fjolårssäsong. Man har även värvat in Jesus Fernandez på målvaktspositionen, inte heller det någon som bör jämföras med Navas.

Kikar vi på vad som värvats och lämnats i övrigt så har det inte hänt allt för mycket hos Levante. Viktigt att man fick behålla både Diop samt Simao på det defensiva mittfältet, två herrar som sällan viker ner sig. Levante kommer inte kunna ägna sig åt något skönspel den här säsongen heller, utan det är väldigt hårt jobb som gäller om man vill ta poäng. Frågan är om tränare Mendilibar är rätt man att leda ett sådant här lag, då han misslyckades totalt i Osasuna förra säsongen och blev sparkad redan efter tre omgångar. Jag ställer mig tveksam till detta och jag skulle inte bli förvånad om Mendilibar blir det första coachen att få sparken även denna säsong.

/e@sy