Vi har kommit fram till svensklaget Granada här i bloggen, det enda laget som faktiskt har en svensk i la liga, nämligen Daniel Larsson. Han har hamnat i ett bra lag tycker jag, då det finns potential för en framskjuten placering för laget i år.

Lag: Granada

Säsonger i la liga: 21

Placering i fjol: 15:e plats

granada_200x200

Spelare in:
Daniel Larsson (Valladolid), Javi Marquez (Mallorca), Wague (Caen), Babin (Alcorcon), Oier (Barcelona), Rochina (Blackburn), Perez (Braga), Lisandro (Benfica), Cordoba (Espanyol), Yuste, Ortiz, Gomez & Assulin (Hercules)

Spelare ut:
Brahimi (Porto), Angulo (Razgrad), Benitez (oklart), Nyom, Ighalo & Coeff (Udinese), Recio (Malaga), Ilori (Liverpool)

Kommentar:

Till att börja med så kan listan på in och ut göras betydligt längre, då Granada har ett nära samarbete med den italienska klubben Udinese. Men det är lån av spelare hit och dit, så jag fokuserar på de spelare som spelat i klubben förra säsongen och som kommer spela där i år.

Nog om det. Granada hade en riktigt misslyckad fjolårssäsong där man fick kämpa hela vägen in på målsnöret för att klara sig kvar. Man hade en otroligt namnkunnig trupp och jag hade faktiskt förväntat mig att laget skulle slåss om en europaplats. Men man hade inge bra karaktärsspelare i laget enligt mig, och det fick man sota för.
Varför tror jag då på Granada denna säsong igen? Först och främst så har man bytt tränare inför den här säsongen, då Joaquin Caparros leder laget. För er som inte har koll på det så basade han över Levante förra säsongen, och tog laget till en mycket fin tabellplacering. Han kräver mycket av sina spelare och jag tror det är helt rätt melodi för ett lag som Granada, det krävs nämligen skärpning här.

Förutom Brahimi så har man inte tappat särskilt mycket av kvalité, samtidigt som man fyllt på med ett gäng intressanta spelare. Daniel Larsson är väl inte spektakulär på något vis, men han kommer passa bra in i det här lagbygget. Man gjorde även klart med Jhon Cordoba nu i dagarna, en herre som kommer närmast från Espanyol. Det innebär att man är väl rustade i anfallsväg, då man redan har spelare som Piti, Riki, Ortuno, El Arabi och Rochina i laget. En hård konkurrens i anfallet tror jag bara gynnar Granada, för det var väl slappt där vissa gånger förra säsongen.

Granada har imponerat i träningsmatchandet på försäsongen och jag tror man kan ha något stort på gång i klubben.

/e@sy