Vi fortsätter vår la liga koll med ännu ett lag från den spanska huvudstaden, nämligen Getafe. Ett lag som aldrig åkt ur högstaligan när man väl tog steget upp säsongen 04/05. Man ska nog inte behöva bryta den sviten i år heller.

Lag: Getafe

Säsonger i la liga: 11

Placering i fjol: 13:e plats

Getafe_200x200

Spelare in:
Lopez (Veria), Guaita (Valencia), Yoda (Giurgiu), Hinestroza (Equidad), Michel (Valencia), Vazquez (Swansea), Perez (Recreativo)

Spelare ut:
Moya (Atletico), Gavilan (Levante), Mosquera (Elche), Ciprian (Konyaspor), Lisandro (Benfica)

Kommentar:

En 13:e plats i fjol för Getafe alltså, vilket jag tror man är relativt nöjda med i slutändan. Man hade en riktigt dålig period i slutet på säsongen och var faktiskt nere under nedflyttningsstrecket ett tag. Det stora problemet förra säsongen var målskyttet, där man endast lyckades göra 35 mål på sina 38 ligamatcher, vilket inte är godkänt.

Kikar vi på vad man värvat in så är det knappast några namn som ska få fart på målskyttet. Den enda forwarden som är ny för säsongen är Alvaro Vazquez som man hämtat tillbaka från Swansea, där han gjorde noll mål förra säsongen. Men jag gillar Vazquez och möjligen kan han få det att lossna med målskyttet den här säsongen. På försäsongen har han verkligen öst in mål för sitt Getafe och det är givetvis viktigt för en anfallare att få lite självförtroende innan säsongen drar igång på allvar. Hela Getafe har faktiskt pumpat in mål på försäsongen med 14 fullträffar på fem träningsmatcher. Man har heller inte mött några ordentliga slagpåsar och fått massa gratismål på dessa matcher.

Det enda ordentliga avbräcket i truppen tycker jag att målvakt Moya är, för han var riktigt bra förra säsongen. Han har signat med Atlético Madrid och jag tycker ändå vi kan sätta ett frågetecken för Guaita som man hämtat in som ersättare, närmast från Valencia. Men förhoppningsvis kan Guaita få en nytändning i Getafe och lyfta sitt spel en aning. I övrigt har man fått behålla stommen från förra säsongen och det tror jag kan vara viktigt. Getafe lär knappast åka ur i år heller!

/e@sy