Jag har gått igenom de sju lag som jag tror kommer få slåss ordentligt för att få stanna kvar i la liga. Nu går vi in på de lag som jag tror kommer klara sig med en hyfsad marginal, men som ändå inte har något med europaplatserna att göra. Ett av dessa lag är Espanyol.

Lag: Espanyol

Säsonger i la liga: 78

Placering i fjol: 14:e plats

espanyol_200x200

Spelare in:
Montanes & Gonzalez (Zaragoza), Sevilla (Betis), Caicedo (Al-Jazira), Arbilla (Rayo)

Spelare ut:
Pizzi & Sidnei (Benfica), Torje (Udinese), Cordoba (Jaguares)

Kommentar:

Espanyol var ett otroligt ojämnt lag förra säsongen där man blandade prestationer hejvilt. Ena veckan kunde man spela drömfotboll och vinna stort, för att sedan få dyngtorsk mot något bottengäng. Man får lov att leva en del på försvarsspelet i det här laget, för framåt i planen ser det lite blekt ut. För mycket ansvar ligger på Sergio Garcias axlar då han är det enda riktiga hotet framåt.

Kikar vi på spelare man plockat in så är både Montanes och Gonzalez från Zaragoza intressanta. Det är inga toppspelare på något sätt, men jag tror inte man gör bort sig i la liga. Salva Sevilla från Betis är en pålitlig herre som gjort en del säsonger i la liga, men precis som föregående herrar ingen toppspelare. Samma sak med backen Arbilla som man hämtat från Rayo Vallecano.

Men Espanyol har heller inte blivit av med särskilt många spelare, där den kanske enda kännbara är mittback Sidnei. Både Pizzi, Torje samt Cordoba floppade förra säsongen och jag tror inte man kommer bli saknade av särskilt många fans. Det innebär förmodligen att Espanyol kommer fortsätta vara ett ojämnt lag, vilket man även visat i träningsmatcherna så här långt.

Inget lag som kommer åka ur tror jag, men absolut inget lag för den främre träffen!

/e@sy