Elche var nykomlingar förra året och med den trupp man hade så var jag ganska säker på att man skulle åka ur. Men man lyckades kriga sig till ett nytt kontrakt i högstaligan, detta med en poängs marginal ner till Osasuna. Kikar vi till truppen ser det ut som man kommer få kriga i de nedre regionerna även i år.

Lag: Elche

Säsonger i la liga: 21

Placering i fjol: 16:e plats

Elche_200x200

Spelare in:
Roco (CDUC), Gonzalez (Rayo), Jonathans (Pescara), Pasalic (Chelsea), Tyton (PSV), Rivas (Tenerife), Mosquera (Getafe), Victor (Zaragoza), Pelayo (Cordoba).

Spelare ut:
Fidel (Cordoba), Anson (Alcorcon), Rivera (slutar), Manu del Moral & Botia (Sevilla), Gil (Valencia Mestalla), Perez (Atletico), Marquez (Mallorca), Boakye (Juventus).

Kommentar:

Den största anledningen till att Elche misslyckades förra säsongen, om man nu kan kalla ett nytt kontrakt för misslyckande, var att man gjorde alldeles för lite mål. Endast 30 mål blev det på 38 ligamatcher, vilket var minst gjorda mål i hela la liga. Till den här säsongen tror jag knappast det blir någon bättring på den fronten, då man tappat ett par vassa spelare i offensiven inför den här säsongen.

Richmond Boakye var en av lagets bästa spelare offensivt förra säsongen och han har nu lämnat klubben, då han bara var utlånad från Juventus. Sedan har vi även strikern Carles Gil som var utlånad från Valencia, dit han nu återvänt och ser ut att ska spela med b-laget. Men det är även i de bakre leden man tappat viktiga spelare, då både Botia samt Javi Marquez lämnat laget, även detta spelare som varit på lån till Elche.

Kikar vi på vad som tillkommit i truppen så har man lånat in kroaten Pasalic från Chelsea. Han spås en lysande framtid och det är väl tänkt att han ska ta en ordinarie plats i detta Elche och utvecklas ännu mer. Men killen är 19 år och det är knappast någon som laget kan luta sig mot när det blåser starka vindar. I övrigt så är det riktiga dussinlirare man plockat in och jag tycker Elche ser betydligt sämre ut i år, än under fjolårssäsongen. Man kommer hålla till nere vid nedflyttningsstrecket!

/e@sy