Vi fortsätter gå igenom samtliga lag i la liga, där vi kommit fram till den sista nykomlingen för säsongen, nämligen Deportivo La Coruña. Ett klassiskt lag i spansk fotboll som gjort hela 43 säsonger i högstaligan, där man hade många fina placeringar på 90-talet och början på 2000-talet. Men det är placeringar man kan glömma nu, här handlar det endast om att överleva.

Lag: Deportivo La Coruña

Säsonger i la liga: 43

Placering i fjol: 2:a i segundan

deportivologo

Spelare in:
Roberto Canella (Gijon), Isaac Cuenca (Barcelona), Lucas Perez (PAOK), Jose Rodriguez (Real Madrid B), Luis Farina (Benfica), Rudy (Belenenses)

Spelare ut:
Antonio Nunez (Recreativo), Luis Fernandez (Lugo), Marchena (oklart), Borja Baston (Atletico), Ibrahim Sissoko (Wolfsburg), Bryan Rabello (Sevilla), Diego Ifran (Sociedad)

Kommentar:

Deportivo hade en kort sejour i segundan och tog sig alltså tillbaka till finrummet efter en andraplats bakom Eibar förra säsongen. Nyckeln till framgångarna förra säsongen var utan tvekan försvarsspelet, där man endast släppte in 36 mål på sina 42 ligamatcher. Med tanke på att segundan oftast bjuder på en hel del ”raggarfotboll” så är det väldigt bra siffror. Men nu vankas det mycket svårare motstånd och jag tycker att Deportivo är dåligt rustade så här långt.

Kikar vi på spelare som man plockat in så är det inget man går igång på direkt. Jose Rodriguez kommer bli en väldigt bra fotbollsspelare i slutändan tror jag, men killen är 19 år och kanske inte fullt redo för en startplats la liga än. Sedan har vi Isaac Cuenta, som spåddes en lysande framtid i Barcelona för en tre år sedan. Men han blommade aldrig riktigt ut, och kombinerat med en del skador så har han stått still och trampat på slutet. Visst finns det en grym potential i både Cuenta och Rodriguez, men det är inga frälsare som kommer in här. I övrigt så ser det inte så imponerande ut och jag tror Deportivo kommer få kriga för att hålla sig kvar med det här materialet.

/e@sy