Celta från Vigo hade en mycket bra period kring milleniumskiftet då man placerade sig högt upp i tabellen av la liga. Men sedan dess har det varit tomt på framgångar där man dessutom varit ner i segundan flera säsonger. Man nu har man något väldigt intressant på gång och jag tror att det här laget är årets stora överraskning.

Lag: Celta Vigo

Säsonger i la liga: 49

Placering i fjol: 9

celta_200x200

Spelare in:
Hernandez (O’Higgins), Radoja (Vojvodina), Larrivey (Rayo)

Spelare ut:
Yoel (Valencia), Bermejo (slutar), Rafinha (Barcelona), Aurtenetxe (Athletic), Lopez (PAOK), Welliton (Spartak)

Kommentar:

Celta Vigo blev av med två mycket viktiga spelare då Rafinha återgick till Barcelona och målvakt Yoel tog steget till Valencia. Två av lagets kanske bästa spelare förra säsongen, men det verkar inte påverkat laget nämnvärt. Man har fortfarande kvar många spelare från fjolårssäsongen, då Luis Enrique printade in något stort i laget från Vigo.

Man har passningsspelet som sin styrka och kreativiteten i anfallsspelet är väldigt bra allt som oftast. Anfallare Nolito har nog aldrig varit bättre i hela sin karriär, då han verkligen gjort ett avtryck i träningsmatcherna på försäsongen. Vi har även vår danska vän Michael Krohn-Dehli i laget, som nu gör sin tredje säsong i Celta. Han är mer eller mindre ordinarie nu och har precis som Nolito sett väldigt bra ut på försäsongen. Vi har även Orellana, Larrivey och brassen Charles i det offensiva, tre spelare som också står på toppen av sina karriärer just nu.

Den enda faran för laget är att man blir av med några nyckelspelare innan transferfönstret stängs, för det är ett par klubbar som intresserade av bland annat Nolito. Man får heller inte åka på en massa skador under säsonger på dessa spelare, för bredden i truppen är inte den bästa just nu. Men man har ett skönt ”go” i laget och på det viset man spelat i träningsmatcherna så kommer man bli ruskigt farliga den här säsongen. Man har heller inte något europaspel att slösa energi på, vilket helt klart är en fördel. Celta Vigo kommer slåss om en europaplats den här säsongen!

/e@sy