På lördag drar la liga igång och vi har bara tre lag kvar att avverka här i bloggen. Atlético Madrid har blivit av med tre mycket viktiga spelare inför den här säsongen, bland annat förra årets utropstecken Diego Costa. Det känns som det ska mycket till för att man ska lyckats upprepa fjolårssäsongens succé.

Lag: Atlético Madrid

Säsonger i la liga: 77

Placering i fjol: 1:a

atletico_200x200

Spelare in:
Griezmann (Sociedad), Mandzukic (Bayern), Oblak (Benfica), Jimenez (America), Siqueira (Granada), Correa (San Lorenzo), Moya (Getafe), Gamez (Malaga), Ansaldi (Zenit), Moreira (Ribeirao)

Spelare ut:
Costa, Luis & Courtois (Chelsea), Adrian (Porto), Manquillo (Liverpool), Diego (Fenerbache), David Villa (NYC), Aranzubia (oklart), Sosa (Metalist)

Kommentar:

Atlético plockade som bekant hem ligan förra säsongen, vilket var en stor överraskning för samtliga. Man tog sig även till final av Champions League, där man till slut fick ge sig mot ärkerivalen Real Madrid. Jag tror det kan bli lite av en baksmälla från förra säsongen och jag tror knappast man återupprepar samma bedrift som då.

En tung trio har lämnat laget då Diego Costa och Filipe Luis såldes till Chelsea, även målvakt Courtois återvänder till Chelsea efter att ha varit utlånad. Tre av laget bästa spelare förra säsongen och det lär märkas i slutändan tror jag. Visst har man plockat in en del namnkunniga ersättare, men inte alls av samma kaliber enligt mig.

Griezmann är det tyngsta nyförvärvet tycker jag, då han visade strålande form förra säsongen i Sociedad. Han spottade in en hel del mål och med sin kvickhet var han en kontringsspelare av rang. Men Atlético spelar inte mycket på kontring och då tycker jag faktiskt att fransmannen är lite begränsad, även fast han är en riktigt bra fotbollsspelare. Mandzukic har köpts från Bayern och är väl tänkt som en ersättare för Diego Costa, vilket är en försvagning. Kroaten är inte alls lika löpstark som Costa och det tappar man på när man möter bättre lag. Även på vänsterbacken är man försvagade då Siqueira inte alls håller samma klass som Filipe Luis.

Mittbacksparet Miranda och Godin blir de viktigaste spelarna för Atleti den här säsongen, man kommer få ta enormt med ansvar. Skulle en av dessa åka på en långtidsskada så är laget otroligt illa ute, för så mycket betyder verkligen dessa två herrar för defensiven. Atletico kommer förmodligen vara helt ohotade som trea i tabellen, men jag tror inte man rör varken Barcelona eller Real Madrid den här säsongen!

/e@sy